REKLAMI GEÇ

PAÜ Hastanesi’ne dev bayrak

PAÜ Hastanesi’ne dev bayrak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü, bir süredir halktan gelen “Hastane binasının çatısından Türk bayrağı dalgalansın” çağrılarına duyarsız kalmadı. O istek Zafer Bayramı armağanı olarak yerine getirildi ve PAÜ Hastanesi’nin çatısına dev Türk bayrağı dikildi. Bayrak öğle saatlerinden itibaren 89 metre yükseklikten dalgalanmaya başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2016 Salı, 16:47

Bir süredir PAÜ Hastanesi’nin çatısına Türk bayrağı dikilmesi çağrıları yapılıyordu. Görevden alınan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın duyarsız kaldığı çağrıya, yeni Rektör Prof. Dr. Hüseyin bağ yanıt verdi. Bağ, bir süredir yapılan çalışmaları bugün sonlandırıp, dev Türk bayrağının hastane binasından dalgalanmasını sağladı.

pau-hastane-dev-bayrak-ic-2

89 METRE YÜKSEKLİKTE DALAGALANIYOR
Rektör Prof. Dr. Bağ’ın talimatıyla direk dikimi bugün tamamlandı ve Türk bayrağı göndere çekildi. 77 metre yükseklikteki binanın çatısına 12 metrelik de direk dikildi. Böylece toplam 89 metre yüksekliğe ulaşıldı. Ardından da 3×4,5 metre ebada sahip Türk bayrağı göndere çekildi.

“HALK, FETÖ’YE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VERMEDİ”
Türk bayrağının dalgalanmaya başlamasının ardından PAÜ İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde tankların, topların, F16’ların, kurşunların önünde 7’den 70’e, topyekun Çanakkale ruhu ile ikinci bir Kurtuluş Savaşı veren bu millet, 240 şehit vererek bir kahramanlık destanı yazdı. Kolları parçalanmış, bacakları kopmuş, gözü, eli, kafası yaralı 2 bin 292 gazi verdi ama asker kılığına bürünmüş eli kanlı FETÖ çetesine özgürlüğünü vermedi. Demokrasimize ve milli irademize sahip çıktı. Bugün buraya diktiğimiz şanlı, görkemli bayrağımıza sahip çıktı.

PAÜ olarak 15 Temmuz 2016 gecesinden sonra 7 Ağustos 2016 Yenikapı ruhuyla yeni bir uyanışın ve dirilişin müjdesini vermek, hem de milli duygularımızı diri tutmak, birlik beraberliğimizi pekiştirmek ve bu yüce duyguları yürekten yaşayan ve bizlerle paylaşan kahraman Denizli halkının taleplerini yerine getirmeye çalışarak, saygıdeğer kamuoyumuzun sesi ve vicdanı olma gayreti içindeyiz.

PAÜ Hastaneleri içinde Denizli’nin çok güzel ve müstesna bir yerindepau-hastane-dev-bayrak-icgerçekleşen bu küçük, mütevazi çalışmamız; manası, derinliği ve yüceliği ile Denizli’nin semalarını süslerken, bu şehirde yaşayan her Denizlili hemşehrimizin kalbinde bir bayrak olarak dalgalanacaktır. Bu güzel, mütevazi hizmetimiz Denizli halkına hayırlı olsun.

Bu vesile ile PAÜ Rektörlüğü olarak Denizli halkına sesleniyoruz. Ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz yüce necip Türk milletine sesleniyoruz. Muhteşem geleceğimizin, yeni bir medeniyet inşasının mimarları, Pamukkale Üniversitesi’nin sevgili gençlerine sesleniyoruz; “Sevgili gençler, biliniz ki hepiniz lekesiz, tertemiz birer Türk bayrağısınız. Bu bayrağı asla ve asla yere düşürmeyin. Biz Yüce Yaradan’a inandığımız gibi inanıyoruz. Bayrak emin ellerde, kutsal emanet ehil ellerde.

Buradan Denizli kamuoyuna sesleniyoruz. Pamukkale Üniversitemiz eğitim, sanat, kültür, spor, turizm, sanayi, ticaret, ekonomi ve her alandaki hizmet ve projeleri ile Denizli sanayi, ticaret ve ekonomisine entegre olmuş vaziyette omuz omuza çalışmaları ile vereceği katkıları, yeni katma değerler, yeni zenginlikler, yeni güzelliklerin müjdeli haberlerini bekleyiniz.

pau-hastane-dev-bayrak-ic-1

PAÜ Rektörlüğü akademik, idari, seçkin kadrosuyla, 58 bin bayrak gibi dalgalanan öğrenci kitlesiyle yeni projelere imza atmaya hazırdır. Bugün buradan, bu şanlı bayrağımızın altında, kararlılıkla yeni bir ruhla yola koyulduk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu