REKLAMI GEÇ

Taksilerin Çardak Havalimanı’na girişi yasaklandı

Taksilerin Çardak Havalimanı’na girişi yasaklandı

DHMİ Denizli Müdürlüğü taksilerin Çardak Havalimanı’na girişini yasakladı. Dün akşam yolcularını bırakmak ve almak için Çardak’a giden taksiciler engellemeyle karşılaştı. Bir taksi esnafı yaşanılanları gazeteci gibi kamerayla kayıt altına alırken, aralarında bacaklarından rahatsız bir kadının da bulunduğu onlarca yolcu mağdur oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2018 Perşembe, 13:47

Pamukkale Taksi Durağına bağlı taksiler dün akşamdan itibaren Çardak Havaalanı’na giremiyor. Nedeni kısa adı DHMİ olan Devlet Havayolu İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün aldığı bir yasaklama kararı. DHMİ, taksilerin Denizli Çardak Havaalanı’na yolcu getirmeleri ve limandan yolcu götürmelerini yasakladı. Gerekçe ise taksicilerin haksız rekabet yarattığı iddiası.

YOLCULAR TAKSİYİ TERCİH EDİYORDU
Denizli’ye 64 kilometre uzaklıktaki Çardak Havaalanı’ndan İstanbul’a uçacak yolcular, havaalanı için 3 farklı yöntemi kullanıyorlardı. Bunlardan biri havaalanı servis otobüsleri, bir diğeri özel araçlar ve sonuncusu da taksi idi. Keza uzun yıllardır havaalanı taşımacılığı konusunda tek yetkili taksi durağı olan Pamukkale Taksi “Paylaşımlı Taksi Hizmeti” adı verilen bir yöntemi kullanıyor, aynı güzergâhtaki 3 yolcuyu belli bir ücret tarifesi uygulayarak taşıyordu.

ÖNCE TUTUNAK SONRA FESİH
Çok sayıda müşterisi olan bu yöntemin haksız rekabet oluşturduğu ve havaalanı taşıma servislerini zarara uğrattığı görüşündeki DHMİ, dolmuş taksi uygulaması yaptıkları gerekçesiyle taksiler hakkında eylül ayında tutanak tutmaya başladı. Hemen ardından da o tutanakları gerekçe gösterip, sözleşmeyi tek taraflı feshetti. Bunun üzerine Pamukkale Taksi durağı Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne giderek DHMİ aleyhine, 24 Eylül’de “sözleşmenin haksız feshi” davası açtı.

MAHKEME ÖNCE TEDBİR VERDİ SONRA KALDIRDI
Pamukkale Taksi Durağı vekaletini alan Avukat Niyazi Berkay Güçlü, çok kısa süre içinde taksi esnafına ‘Dolmuş Taksi’ suçlamasıyla tutanak tutulup cezai işlem uygulandığını dile getiren Avukat Güçlü, DHMİ’nin tutanak uygulamalarına ilişkin tedbir aldırdı. Alınan tedbir kararına 11 Kasım’a kadar uyan DHMİ, 11 Kasım ile 16 Kasım tarihleri arasında 8 ayrı tutanak daha tuttu, 16 Kasım’da yeni tutanaklarla tedbirin iptali için başvurduğu mahkemeden istediğini aldı. Mahkeme DHMİ’nin başvurusu üzerine tedbiri kaldırdı.

DÜN AKŞAM ŞOK YAŞADILAR
Uzun süredir DHMİ Denizli yetkilileri ile gerilim halinde olan taksiciler dün akşam yolcularını götürmek ve gelen yolcuları almak için Çardak Havaalanı’na gittiklerinde engelle karşılaştılar. Yolcu getir götür işlemi yapamayacaklarını öğrenen taksiciler duruma itiraz ederken, gelen yasaklamanın faturasını yolcular ödedi. Gerek sağlık sorunları gerekse kişisel tercihleri nedeniyle taksi kullanmak isteyen vatandaşlar, bindikleri taksilerden indirildiler. Bacaklarından rahatsız bir kadın yolcu güçlükle bindiği taksiden gözyaşları arasında indirilip ambulansla Denizli’ye gönderilirken, taksi konusunda kararlı olan yolcular dakikalarca yürüyüp havaalanı çıkışından taksilere bindi. O anları dakika dakika gazeteci gibi cep telefonu ile görüntüleyen taksiciler hem arkadaşlarının hem de yolcuların isyanını kayıt altına aldılar.

DAVAYI KAZANSAK BİLE DHMİ YASAĞI KALDIRMAYACAK
Avukat Berkay  Güçlü; “Sözleşme bizce tek taraflı haksız yere feshedilmiştir. Davayı kazansak bile tekrar müvekkillerimin DHMİ’ye ait Çardak Havaalanı’na girmesi mümkün görünmüyor. Bizler sadece tazminat yoluna gidip zararımızı isteyebiliriz fakat bu işten asıl zararlı çıkan kamudur, havayolu yolcularıdır. Biz bu konudaki hukuksuzluğun haksızlığın giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

DBB MECLİS KARARI VAR
Ayrıca Avukat Güçlü, sözleşmenin feshine kadar giden uygulamanın DHMİ’nin iddia ettiği gibi dolmuş taksicilik değil, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de bizzat karar alarak izin verdiği “Paylaşımlı Taksi Hizmeti” adı verilen bir uygulama olduğunun altını çizerken, hukuki mücadelede tüm bu süreci belgeleriyle birlikte ortaya koyacaklarını vurguladı.

Yorumlar

HÜSEYİN ÜNAL   -  Bağlantı 30 Kasım 2018, 19:03

Kesinlikle baytur indirim yapmalı veya hasan arkadaşın fikri daha güzel, vatandaşın yanında olun.

Sinan ARAÇ   -  Bağlantı 30 Kasım 2018, 15:30

Belediye ne iş yapar? Park bahçe yapacağına, dağdaki havalimanına otobüsler koy. Taksi hizmetini bir çok kullanan insan vardı. Denizli – Aydın 20 TL. Baytur 25 TL.

Elif   -  Bağlantı 30 Kasım 2018, 09:52

Rezalet! O otobüs firması malum partinin adamı değilse ben de bir şey bilmiyorum.

MUSTAFA ÖNKÜ   -  Bağlantı 30 Kasım 2018, 09:45

HAVAŞ ın sene içerisinde yaptığı zamlara ne demeli? Tüm yolcular iş-güç sahibi veya geliri yüksek insanlar değilki. Öğrenciler var, memurlar var vs. Diğer hemen hemen tüm illerde olduğu gibi “Denizli Belediyesi de” servis olanağı sağlamalıdır.

Murat Yıldırım   -  Bağlantı 29 Kasım 2018, 23:55

Tek yön denizli havalimanı otobüsü 25 TL olduğu halde nasıl zarar ediyorlar? Bu resmen soygundur. Büyükşehir belediyesi halk otobüslerini derhal devreye sokmalı halkı ucuza taşımalıdır!!

hasan   -  Bağlantı 29 Kasım 2018, 17:53

havalanina yolcu tasiyan baytur kisi basi 25 tl aliyor ustelik ogrenciden de ayni parayi aliyor

bu ucret cok fazla izmire giden pamukkaleturzm bile bu kadar degil.

baytur indirim yapmali
veya belediyenin yeni alinan 2 otobus cardaka gidebilir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu