REKLAMI GEÇ

Taş binalar için yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Taş binalar için yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Denizli Valiliği yanındaki eski Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’ne ait taş yapı atölyelerin yıkımına doğru giden sürecin şimdilik önüne geçildi. Denizli İdare Mahkemesi, taş yapılara yıkım yolunu açacak uygulamayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2014 Perşembe, 14:23

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, düzenlediği basın toplantısında, “eski Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi Atölye Yapıları’nın korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilmesi “talebiyle Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurduklarını anımsattı.

Kurulun 6 Aralık 2013 tarihli kararı ile bu talebi reddettiğini, aynı kararla 2007 yılında taş yapıların korunmasına dair verdiği kararı da iptal ettiğini, bu kararla yerine Kent Müzesi yapılmak üzere taş atölye yapılarının yıkılması yolunun açıldığını anlatan Zeytinci, “Oda olarak, Denizli’de birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte bu yapıların özgünlüğü, mimarisi ile Cumhuriyet eğitim projesinin bir parçası olduğu gerekçesi ile bu işlemlere karşı çıktık. Karşı çıkışımız mevcut yapıların yıkımınadır. Müze projesine asla karşı olmadık. Kente kazandırılacak müzenin tarihi ve özgün değeri olan bu yapılar yıkılmadan, bu yapıları kullanarak yapılmasını savunduk” dedi.
Kültür Bakanlığı ve bağlı koruma kurullarındaki girişimlerinin olumlu sonuç vermemesi üzerine Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun yıkım yolunu açan 6.12.2013 gün ve 2216 sayılı kararıyla ilgili dava süreci başlattıklarını belirten Zeytinci, şunları söyledi:
“Odamız hukuk birimince kararla ilgili öncelik ve ivedilikle yürütmenin durdurulması ve iptali için Denizli İdare Mahkemesi’ne dava açılmıştır. Açtığımız davada, Denizli İdare Mahkemesi yerinde bir kararla dava konusu işlemin, uyuşmazlığa konu taşınmazların yıkımı sonucunu doğuracağı, bu itibarla icrası ile etkisi tükenecek nitelikte olduğu dikkate alındığında, uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabileceği anlaşıldığından, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.
Yargının bu kararı ile Denizli’nin tarihi ve kültürel bir mirası olan, atölye binalarının yıkım işlemleri durdurulmuş oldu. İnanıyoruz ki mahkeme, yapacağı yargılama sonunda, şimdi yürütmesini durdurduğu taş yapıların yıkımına yol açacak işlemi tümüyle iptal edecektir. TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak kentimizi, geleceğimizi ilgilendiren bu tür konulardaki kararlı tutumumuz sürdürülecektir.”

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 14 Şubat 2014, 10:16

evet yapıcı degil yıkıcı parti. bakıyorum da etrafa sayın zolanın yaptıklarına say say bitmez…allah gözlerinize zeval vermesin ne diyelim…

Hamdi Sözer   -  Bağlantı 13 Şubat 2014, 18:45

Başta Başkan Cüneyt Zeytinci olmak üzere Mimarlar Odası Denizli Şubesi’ni bu konudaki duyarlı yaklaşımları nedeniyle kutluyorum ve teşekkür ediyorum…
akapenin Denizli’de ve Türkiye’nin her yerinde yapıcı değil YIKICI BİR PARTİ OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYA ANLADI…

hakkı hakseven   -  Bağlantı 13 Şubat 2014, 16:33

kız meslek lisesini yıktınız dsi ve lojmanlarını yıktınız endüstri meslek lisesi ve birçok atölyeyi yıktınız başka yıkılacak yer mi kalmadı.keşke bu saydıklarım yerinde kalsay dıda hükümet konağını ve meydanı başka yerlere yapsaydınız olazmıydı.yıkmaktan başka çözüm mü yok ey akp liler

SADIK EMRE ÇAPUTÇU   -  Bağlantı 13 Şubat 2014, 14:30

güzel bir haber…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu