REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak’tan yeni bir turizm haritası talimatı

Vali Altıparmak’tan yeni bir turizm haritası talimatı

Vali Ahmet Altıparmak, beyaz travertenleri ve termal sularıyla ünlü Pamukkale’ye zenginlik katan Hierapolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden ve kazı heyetinden bilgi alan Vali Altıparmak,UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’nin tanıtımı için yeni bir turizm haritası çıkarılmasını ve broşür hazırlanması talimatını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 12:57

Vali Ahmet Altıparmak, Denizli’nin turizmde dünyaya açılan penceresi olan Pamukkale ve antik kent Hierapolis’te incelemelerde bulundu. Pamukkale’den sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Soykan ile birlikte yapımında son aşamaya gelinen Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi’ni gezen Altıparmak, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi ile Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal’dan bilgiler aldı.

Denizli turizm tanıtım haritasının yenilenmesini, yeni haritanın daha anlaşılır ve görsel zenginliğinin fazla olması talimatını veren Altıparmak, ziyaretçi kabul merkezindeki eksikliklerin hızla tamamlanarak hizmete açılmasını istedi.

vali_altiparmak_pamukkale_hierapolis_incelemesi-ic

PLUOTONİUM’DA İNCELEME
Daha sonra Pluotonium’a (Cehennem Kapısı) geçen Vali Ahmet Altıparmak, buradaki kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında İtalyan Kazı Heyeti Başkanı Ord. Prof. Dr. Francesco D’Andria’dan bilgil aldı. D’Andria, Hierapolis kazılarının 1957 yılında başladığını son dönemdeki en önemli buluntulardan birisinin 2011 ve 2014 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları sırasında giriş bölümü ortaya çıkarılan Pluotonium olduğunu söyledi.

vali_altiparmak_pamukkale_hierapolis_incelemesi-icc

Buranın Cehennem Tanrısı Plouton ile karısı Persephone’ye adanmış Küçük Asya’nın en ünlü tapınaklarından birisi olduğunun tespit edildiğini anlatan D’Andria, burada gaz soluyarak boğulan boğaların kurban edildiğini, ayrıca bu alanda Plouton’un 3,5 metre yüksekliğindeki devasa bir heykeli, mağaranın bekçisi üç başlı köpek olan Kerberos heykeli ile yeraltı dünyasının sembolü iki yılan heykelinin ortaya çıkarıldığını, kutsal alanın Hellenistik dönemden İ.S. III. yüzyıla kadar inşa edilen çeşitli yapılardan oluştuğunu belirtti.

vali_altiparmak_pamukkale_hierapolis_incelemesi-iccc

ANTİK TİYATRO’YU GEZDİ
Son olarak Antik Tiyatrodaki gelinen son durumu inceleyen Vali Altıparmak, buradaki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kazı Heyeti Başkanı D’Andria, 2009 yılında başlayan sahne restorasyon işlerinin 2013 yılında tamamlandığını, depreme karşı güçlendirme çalışması da yaptıklarını ifade etti. Sahne ayağa kaldırıldıktan sonra ortadaki kapının üzerinde yer alan, İmparator Septimius Severus ve yanında karısı Iulia Domna’nın betimlendiği frizinin olağanüstü olduğunu söyleyen D’Andria, son birkaç yıldır Antik Tiyatroda yoğun katılımlı konser organizasyonları düzenlendiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu