REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi 1 yaşında

Pamukkale Belediyesi 1 yaşında

Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte merkezde kurulan iki belediyeden birisi olan Pamukkale birinci yılını doldurdu. Başkan Hüseyin Gürlesin, hizmet ettikleri bir yılda 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı.  

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Mart 2015 Cumartesi, 16:33

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Büyükşehir Belediyesi Sentetik Buz Paten Pisti Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında birinci hizmet yılını değerlendirdi. Başkan yardımcıları Selim Arıkan, Fahrettin Göksu, Abdullah Sevinçli ve Türkay Gözlükayaile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Gürlesin, il nüfusunun yüzde 32’sini barındırdıklarını, çalışmalarına hizmet beklentilerini bilerek yön verdiklerini söyledi.

 50 MİLYON LİRALIK YATIRIM 
Birinci hizmet yılında 50 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyleyen Gürlesin,“Öncelikle Bağbaşı ve Deliktaş mahallelerinde kültür ve yaşam merkezleri yapmak için 12 milyon liraya iki arsa satın aldık. 15 Mayıs Mahallesi’nde  Vergi Dairesi Başkanlığına ait binayı satın aldık. Burayı bölgemizdeki yardıma muhtaç ailelerin hizmetine sunacağız.  Sosyal market olarak değerlendireceğimiz bu yerde bir psikiyatrist, bir sosyolog  aile danışma hizmeti verecek” dedi.

 4 ÜST GEÇİT, 5 İKRAM ÇEŞMESİ
Pamukkale Belediyesi’nin önümüzdeki döneme ilişkin projeleriyle ilgili de bilgi veren Gürlesin, “İkisi Bağbaşı’nda olmak üzere Akhan, Korucuk’ta olmak üzere dört üst geçit projemiz var. Özellikle  Pamukkale yolu üzerinde Korucuk’a yapacağımız üst geçit, Pamukkale geçişine ayrı bir güzellik katacak, bir gerdanlık gibi olacak. Ayrıca projelerimizin arasında 5 ikram çeşmesi var. İkram bizim kültürümüzde var. Biz bu külütrü yaşatacağız. Biri üniversite kampüsü civarında, bir diğeri Kredi Yurtlar Kurumu yakınındave 3 tanede şehrin belirli bölgelerine konulacak ikram çeşmelerinden vatandaşlarımıza kışın çorba, yazın ise soğuk şerbet veya limonata ikramları olacak” diye konuştu.

 ÖNCELİK PAMUKKALE, KARAHAYIT GÖLEMEZLİ’YE
İlçe sınırları içerisinde bulunan Gölemezli, Pamukkale ve Karahayıt’ın  Pamukkale Belediysi  için bir hazine  olduğunu kaydeden Gürlesin, “Denizli için hazine olan bu bölgeler maalesef geçmiş dönemlerde hizmetlerden mahrum kalmış. Biz  önümüzdeki üç yıl içerisinde burasının çehresini değiştireceğiz. Bu üç bölgeyi ayrı düşünemeyiz. O nedenle projelerimizi  hazırlarken bunu göz önünde bulunduruyoruz. Öncelikle, 550 dekarlık alanda kent ormanı oluşturacağız. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları ile ayrı bir bölge olacak. Karahatta ise kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam edecek. Özellikle küçük işletmelerin kendini yenilemesi , geliştirmesi için çalışma yapmak zorundayız”  dedi.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu