REKLAMI GEÇ

Sosyal yardımlaşmada e-başvuru dönemi

Sosyal yardımlaşmada e-başvuru dönemi

Pamukkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, e-başvuru sistemine geçti. Vakıftan yararlanmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden başvuru yapabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2015 Salı, 13:42

Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı elektronik sisteme geçti. Sistemin tanıtımı vakıf hizmet binasında yapılan toplantı ile tanıtıldı. Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, SYDV Müdürü Yahya Karaca yeni sistemin getirilerini anlattı.

Toplantıda, SYDV’nin yardımlarından yararlanmak isteyen dar gelirli vatandaşların e-başvuru sisteminden nasıl yararlanabileceklerini anlatan Kaymakam Veysel Beyru, “e-başvuru sistemine geçen 4. kurum Pamukkale SYDV oldu. Daha önce vakfımızın yardımlarından yararlanan ve sistemde kayıtlı olan vatandaşlar bundan sonra vakfımıza gelmeden yardım talebinde bulunabilecek. www.pamukkalesydv.gov.tr adresinden başvuru formunu dolduran vatandaşlar, müdürlüğümüze gelmeden yardım müracaatında bulunabilecek. Her hafta gerçekleştirdiğimiz SYDV Mütevelli heyeti toplantısında başvurular değerlendirilecek, olumlu veya olumsuz sonuç sms yoluyla vatandaşa bilgilendirilecek” dedi.

denizli-pamukkale-sydv-ic-1

“VATANDAŞA MADDİ KÜLFET OLUYORDU”
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na maddi veya ayni yardım için müracaatta bulunacak vatandaşların yol parasından kurtulmuş olacağını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Vatandaş, zaten ihtiyacı olduğu için vakfa müracaat ediyor. Ancak müracaat için bile para harcıyor. E- başvuru sistemi ile hem maddi hem de zaman kaybının önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.

BELEDİYEYE BAŞVURABİLİRLER
Vakfın yardımlarından herhangi bir sebepten dolayı yararlanamayan vatandaşların Pamukkale Belediyesi’ne de başvuruda bulunabileceğini belirten Başkan Gürlesin, “Yasal olarak belediye bütçemizin yüzde 3’ünü yardım için ayırabiliriz. Şu ana kadar 100 aileye 1 600 lira yardım ettik. Ramazan ayı içerisinde 641 aileye gıda yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlar belediyemize de başvuruda bulunabilir” dedi.

denizli-pamukkale-sydv-ic
320 BİN NÜFUSLU İLÇEDE 80 BİN MÜRACAAT
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Müracaat eden 25 bin aile ve 80 binin üzerinde vatandaşın olduğunu belirten Vakıf Müdürü Yahya Karaca, “320 bin nüfuslu bir ilçe olan Pamukkale’de SYDV yararlanmak için müracaat eden 13 bin dosya bulunuyor. 11 bin kişi vakfımızın yardımlarından yararlanıyor. Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak için başvuranların sayısı ile 80 bin” diye konuştu.

Yorumlar

Fatma Dicle   -  Bağlantı 3 Nisan 2020, 12:18

Şu an çok zor durumdayim yardımınıza ihtiyacım var çalışmıyorum hiçbir yerden gelirim yok daha önce apart temizliğine giderek geçimimi sağlıyordum fakat oda yok artık bana destek olun çok ihtiyacım var

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu