REKLAMI GEÇ

Meslek lisesini tercih edenlere burs desteği

Meslek lisesini tercih edenlere burs desteği

Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde eğitim gören her okuldan 10 başarılı öğrenciye eğitim yardımı verilecek. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sanayi kenti Denizli’deki ara eleman sorunu çözümüne destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2017 Cuma, 11:27

Pamukkale Belediyesi, sanayi kenti olan Denizli’deki en büyük sıkıntılardan biri olan ara eleman konusunda önemli bir projeye imza attı. Belediye sınırları içindeki ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye eğitim yardımı veren Pamukkale Belediyesi, TEOG’da başarılı olan ve meslek liselerini tercih eden öğrencileri de destekleyecek.

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde ikamet eden ve TEOG’dan 350 ve üzeri puan alıp Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin herhangi birine yerleşme puanı bazında ilk 10’a giren öğrencilere maddi destek sağlanacak. Başarı puanı sınırı Sağlık Meslek Liseleri’nde 450 olarak baz alınacak. 12 okuldan ilk 10’a giren öğrencilere aylık 100 TL olarak verilecek olan eğitim desteğinin süresi 8 ay olacak.

Projeyle ilgili Pamukkale Kaymakamlığı’nda düzenlenen protokol törenine Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan katıldı.

“MESLEK LİSELERİNİN TERCİH EDİLMESİ ÖNEMLİ”
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 nolu genelgesi doğrultusunda hazırlanan protokol ile öğrencilerimizin meslek liselerini tercih etmesinin önemli olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, “İlk 6 aylık dönemde, Haziran sonunda, bu konuda iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

“AMACIMIZ ARA ELEMAN SIKINTISINI GİDERMEK”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitim konusunda ilçede önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Sanayi kenti olan Denizli’de çoğu sektördeki ‘ara eleman’ sıkıntısını gidermek için meslek liselerine teşviki daha da arttırmalıyız. Bu kapsamda Pamukkale Belediyesi olarak ilçe sınırlarımız içinde olan 12 Mesleki ve Teknik Liseleri’ni tercih eden ve ilk 10’a giren öğrencilere eğitim yardımı yapacağız. Amacımız mesleki anlamda eğitim kalitesinin daha da arttırılması sağlamak ve kalifiye eleman yetiştiren okullarımıza bir nebze de olsa destek olmak. Ayrıca bu desteğimiz sadece eğitim yardımı değil, bu okulların tanıtılması için belediye olarak etkinliklerine de her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

“ARA ELEMAN İHTİYACI YÜKSEK”
Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ise başta sanayi sektörü olmak üzere diğer birçok sektörde ara eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Eğitime yönelik atılan bu olumlu adımlardan mutluluk duyuyorum. Bu önemli konuda yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Balcıoğlu, Başkan Gürlesin ve Erdoğan tarafından protokol imzalandı.

Yorumlar

MEHMET   -  Bağlantı 6 Ocak 2017, 16:20

BEN YANDIM BAŞKALARI DA YANMASIN MESLEK LİSESİNDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA KİMSE İŞE ALMIYOR BU KADAR ÜNİVERSİTE MEZUNU VARKEN ÇOCUKLAR BU SEFERDE ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTİYOR ANADOLU LİSELERİN PUANIYLA KIYASLANDIGI İÇİN ÜNİVERSİTEYEDE GİREMİYOR GÖNDERME

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu