REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ

PAMUKKALE’DE OKUMA SEFERBERLİĞİ

Pamukkale Belediyesi, 9-10 ve 11’nci sınıflardan 5 bin öğrenciye “Pamukkale Okuyor Projesi” kapsamında ‘Hızlı Okuma Teknikleri Eğitimi’ verecek. Öğrencilerin ortalama dakikada 160 kelime olan okuma hızını 2- 3 katına çıkarmayı amaçlayan projeyle, sınavlarda başarılarının maksimum seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,“Geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşamı boyunca faydalı olacak altın bir anahtar veriyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2015 Salı, 11:40

Pamukkale Belediyesi, eğitime verdiği desteklere önemli bir halka daha ekledi. “Daha mutlu daha gelişmiş bir toplum için” sloganıyla 9-10 ve 11 sınıflara yönelik olarak 5 bin öğrenciye hızlı okuma tekniklerinin öğretileceği Pamukkale Okuyor Projesi’ni hayata geçirdi. Öğrencilerin ortalama dakika da 160 kelime olan okuma hızının 2- 3 katına çıkarmayı amaçlayan projeyle, okuma alışkanlığı dahil olmak üzere sınavlarda başarılarının maksimum seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Hızlı Okuma Teknikleri eğitimiyle gençlerin sınavlarda dikkat, konsantrasyon ve motivasyonlarının artırılarak, hızlı okuyup, hızlı algılayıp, hızlı soruları çözerek on binlerce kişinin önüne geçip geleceklerine en iyi şekilde hazırlanmalarına destek olunacak.

İMZALAR ATILDI PROJE BAŞLADI
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ile protokol imzalayarak projeyi başlattı. Hızlı okuma eğitimleri projesinin önemine vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan, “Pamukkale İlçesi’nde yaşayan son sınıf öğrencilerimizin okuma alışkanlığını artırmak, okuduğunu en iyi şekilde anlamak ve dolayısıyla sınavlarda daha hızlı okuyarak, daha çabuk algılaması ve daha hızlı soruları çözmesine yardımcı olacak bir eğitim projesi. 5 bin öğrencimiz bu projeden yararlanarak hızlı okuma eğitimi alacak. Dolayısıyla eğitim sayesinde okuma hızlarını en az iki katı artıracak olan öğrencilerimiz, iki katı daha hızlı ve doğru şekilde soru çözebilecek. Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin’e de böylesi önemli bir projeyi hayata geçirdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN GELECEKLERİNE IŞIK TUTUYORUZ
Pamukkale Belediyesi olarak eğitime devamlı destek olmaya, eğitim noktasında pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini belirten Başkan Hüseyin Gürlesin, “İlçemizde okullarımızın fiziki alt yapısını güçlendirmekten eğitimsel materyallere kadar geniş bir çerçevede desteklerimiz sürüyor. Bu çalışmalara yeni ve çok önemli bir halka daha ekliyoruz. Pamukkale İlçe sınırları içinde okuyan 9-10-11’nci sınıflardan 5 bin öğrencilerimize ‘Pamukkale Okuyor Projesi’ kapsamında hızlı okuma teknikleri eğitimi verilecek. Öğrencilerimizin hızlı okuma noktasında dakika da ortalaması şuanda 160 kelime civarında. Bu eğitimle çocuklarımızın bu oranı en az iki katına, bazı çocuklarımızda ise 3 hatta 4 katına çıkacağını biliyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bu eğitimle sınavlarda başarısını kat kat artırarak, eğitim hayatlarına ışık tutmayı amaçlıyoruz. Ayrıca bu eğitim özellikle sınavlarda çocuklarımızın dikkat, konsantrasyon ve motivasyonlarını da artıracak” dedi.

Pamukkale İlçesi ve Denizli’nin eğitimsel anlamda başarılarını çıta yükselterek sürdüreceğini belirten Gürlesin, ” Bu eğitimler 23 koordinatör öğretmenimizin denetiminde ilerleyecek. Öğrencilerimiz 2 ay süreçte 28 ayrı dersi, pamukkale.bel.tr internet adresimizden şifresiyle giriş yaparak alacak. Dahası bu yıl, verilecek eğitimin artıları hemen sınavlarda yansıyacak. Belediye olarak sadece alt ve üst yapı hizmeti mantığıyla hareket etmiyoruz. Sosyal, kültürel ve en önemlisi eğitim anlamında da kendimizi görevli bilerek hareket ediyoruz. Pamukkale Okuyor Projesi’ni hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve Pamukkale İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 7 20Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 8 13Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe 4 15Çok Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma 4 16Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi 3 17Parçalı Bulutlu