REKLAMI GEÇ

Pamukkale’deki liselilerin üniversite turu

Pamukkale’deki liselilerin üniversite turu

Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde yer alan liselerde öğrenim gören 11. sınıf öğrencilerini İstanbul’a götürdü. 6 kafile halinde yaklaşık bin öğrenci İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle birlikte üniversiteleri gezme imkanı buldu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Amacımız bu gezilerle gençlerimizin ufkunu açmak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ekim 2016 Perşembe, 12:45

Pamukkale Belediyesi, liseli gençleri İstanbul’a götürdü. İlçe sınırları içinde yer alan liselerin 11. sınıfında okuyan öğrenciler, Ekim ayı içinde 6 kafile halinde İstanbul’a gitti. Gelecek yıl üniversite sınavına girecek olan öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla organize edilen gezide İstanbul’un tarihi güzellikleri ile biri devlet biri vakıf olmak üzere 2 üniversitesine götürülüp gelecek planlamalarına katkı sağlanması amaçlandı. Öğrenciler üniversite ziyaretlerinin yanı sıra Minyatürk’ü gezip, Panorama 1453 müzesine ziyarette bulundu. Ayrıca Boğaz turu ile İstanbul’un hem doğal hem de tarihi güzelliklerini görme fırsatı yakaladı.

“GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ”
Pamukkale Belediyesi olarak gençlere ve eğitime her daim destek verdiklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite sınavına girecek olan 11. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul gezisi organize ettik. Buradaki amacımız geleceğimiz olan gençlerimizin gelecek planlarının, hayallerinin yükseltilmesine katkı sağlamak ve onların ufuklarını açmak. Biz sadece İstanbul’a götürmek için gençlerimizi göndermedik. Burada hem eğitime dokunmuş oluyoruz, hem ailelere dokunmuş oluyoruz. Hem de gençlerimizin hayallerine ulaşmaları konusunda ellerinden tutmak istiyoruz. İstanbul gezimiz ayrıca onlar için bir araştırma gezisi olmuş oluyor. Katılan tüm öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

“PAMUKKALE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Pamukkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gökhan Tuncer, geziye öğrencilerle birlikte geziye katıldıklarını belirterek, “Muhteşem bir gezi oldu. Bu geziyle çocuklarımızın ufku açıldı. Onlar geleceğe hazırlanma konusunda çok büyük fayda sağladılar. Bu gezi sayesinde çocuklarımız daha geniş bakış açısı sağlamış oluyor” dedi.

Öğrencilerden Ceyda Nur Erkaslan da, “Tarihi yerlere gezmek bizim hayatımızda çok farklı pencere açtı. Bizim için farklı bir bakış açısı oldu. Buradaki üniversiteleri görünce daha çok çalışma azmi geliyor” diye konuştu.

Aynı okuldan Sadık Gürel ise “Bu gezi benim hayatıma çok şey kattı. Arkadaşlarımla yakınlaştırdı. İstanbul’un tarihi yerlerini gezdik. Üniversiteleri de görme imkanı da oldu. Bu gezi ufkumuzu açtı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu