REKLAMI GEÇ

Başkan Özbaş, şehit yakınları ve gazileri ağırladı

Başkan Özbaş, şehit yakınları ve gazileri ağırladı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Sarayköy’ün Kurtuluş Savaşı’nda milli mücadele ateşinin ilk yakıldığı, vatan sevdalısı insanların bir araya gelerek düşmanın ilerlemesini durdurduğu bir ilçe ve kahraman bir neslin mirası olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2016 Salı, 17:13

Sarayköy’ün milli mücadeleye katılışının 97. yıldönümü kutlamaları programı belediye karşısındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, törende yaptığı konuşmada, “24 Mayıs 1919 hem ilçemiz hem ülkemiz için çok önemli bir tarihtir. Sarayköy, Kurtuluş Savaşı’nda milli mücadele ateşinin ilk yakıldığı, vatan sevdalısı insanların bir araya gelerek düşmanın ilerlemesini durdurduğu bir ilçedir. Topraklarına yabancılara çiğnetmemek için can vermeyi göze almış kahraman bir neslin mirasıdır Sarayköy” dedi.

Ahmet Şükrü Efendi, Emin Arslan Tokat ve yiğitlik destanı yazanlara layık olmak için çalıştıklarını vurgulayan Özbaş, Bie emanet bırakılan bu cennet vatanı daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. Sarayköy’ümüzü bölgesinde ve ülkemizde marka bir şehir haline getirmeye gayret ediyoruz. Her açıdan kalkınmış ve gelişmiş, tarımdan ticarete enerjiden turizme kadar her alanda imrenilen, kıskanılan bir Sarayköy’ü hedefliyoruz. Şu ana kadar yaptığımız tüm hizmetler, tüm yatırımlar ilçemize farklı bir hava, farklı bir enerji vermiştir. İnşallah önümüzdeki süreçte hayata geçirecek olduğumuz dev projelerimiz ile vatandaşlarımız ayrıcalık sahibi olduklarını hissedeceklerdir” diye konuştu.

Törenin ardından protokol üyeleriyle birlikte ilçe mezarlığındaki milli mücadele kahramanları ile şehit mezarlarını ziyaret ederek dualar okuyan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, daha sonra şehit yakınları ve gazilerle kahvaltıda bir araya geldi.

denizli-saraykoy-milli-mucadele-sehit-yakini-gazi-ziyaret-1

Belediye Havuz Tesisleri’nde yapılan kahvaltıda şehit yakınları ve gazilerle bir arada olmaktan duyduğu gururu dile getiren Başkan Özbaş “Bu kutlu günde sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, bu cennet vatan için, ay yıldızlı bayrağımız için canını feda eden tüm aziz şehitlerimizin bize emanetidir. Bizde bu emanete en iyi şekilde sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizler şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve asla unutmayacağız. Gelecek nesillerimizin de o kahramanları onlara yakışır şekilde yad etmesi için elimizden geleni gayreti göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhlarını şad eylemek için, onlara yakışan torunlar olduğumuzu herkese göstermek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı