REKLAMI GEÇ

İKİ İLÇENİN ORTAK SORUNU ARITMA

İKİ İLÇENİN ORTAK SORUNU ARITMA

Acıpayam ile Serinhisar arasındaki kanalizasyon tartışması Meclis’te de devam etti. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, “Durum vahim, bir ön önce çözüm bulunmalı. Yassıhöyüklülerin sabrı kalmadı” derken, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, “Yağışlı havalarda arıtma tesisimiz yetersiz kalıyor, taşıyor” cevabını verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Mart 2016 Pazar, 16:50

Serinhisar’ın kanalizasyon sularının su tahliye kanalına bırakılması nedeniyle, Yassıhöyük Mahallesi’nin tarım arazilerini kirlettiği tartışması Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de devam etti.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ile Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Meclis’te kafa kafaya verip kanalizasyon sorunu konuşurken objektiflerimize takıldı.

YASSIHÖYÜKLÜLERİN SABRI KALMADI
Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, “Yassıhöyük Mahalle sakinleri dönem dönem bana gelip şikayet ettiler. Ben de gittim ve birkaç kez tarlalarda incelemelerde bulundum. Vatandaş haklı. Artık onların da sabrı kalmadı. Burada DSİ’ye de görev düşüyor. Kanallar zamanında temizlenmiyor” dedi.

ARITMA TESİSİ YETERSİZ KALIYOR
Serinhisar Belediyesi’ne ait arıtma tesisinin yağmurlu havalarda yetersiz kaldığını söyleyen Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ise, “2014 yerel seçimlerin ardından inşaatına 2012 yılında başlanan atıksu arıtma tesisimiz 2014 yılında hizmete girdi. Ancak, kanalizasyona, yağmursuları da karışınca yetersiz kalıyor. DESKİ tarafından yürütülecek olan alt yapı çalışmaları için ödenek ayrıldı. En kısa zamanda yağmursuları ile kanalizasyon suyu ayrıştırılacak. O zaman taşkınlar da yaşanmayacak” diye konuştu.
Kobay ayrıca, bazı bölgelerin kanalizasyon sularının ya teknik bir hata ya da unutulması nedeniyle arıtma tesislerine gelmediğini, doğrudan kanala akıtıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı