REKLAMI GEÇ

Tavas’ın swot analizi çıkartılıyor

Tavas’ın swot analizi çıkartılıyor

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ilçe gezilerini Tavas’ta devam etti. Vali Demir’e belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkan Turhan Veli Akyol, ilçenin swot analizinin üzerinde yoğunlaştıklarını belirtirken Vali Demir ise Tavas’ın hem bulunduğu konum hem de büyüklüğü itibariyle önemli bir olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2014 Pazar, 13:11

Denizli Valisi Abdülkadir Demir sir süre önce başlattığı ilçe gezilerini Tavas’ta devam etti. Tavas Gezisi’nin ilk durağı olarak Kaymakam Ali Arıkan’ı ziyaret eden Demir, Tavas ve Tavas’taki yatırımlar ile ilgili bilgi aldı.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, kendisini ziyaret eden Vali Demir’e belediyecilik hizmetleri hakkında bilgi verdi. Akyol, ilçenin swot analizi üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek, “

Akyol, “6360 sayılı yasa ile İlçemize tüzel kişiliği kaldırılan 10 Belediyenin ve 36 Köyün gerek finansal açıdan gerek insan kaynakları açısından gerekse yapısal açıdan bir entegrasyon içerisindeyiz ve tamamlanma yolundadır. Tabi ki en büyük dezavantaj da, eski belediyelerimizin tüzel kişiliklerinin kaldırılması ile birlikte finanslarındaki borçlar nedeniyle sıkıntılı bir tablo ile karşı karşıyayız. Ama en büyük beklentimiz de, Torba Yasa ile birlikte bu sıkıntıların aşılabileceğini en azından finans yönetiminin daha disipline edilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

denizli-vali-demir-tavas-gezisi-ic

“TAVAS ÖNEMLİ BİR KONUMDA”
Tavas’ın hem bulunduğu konum hem de büyüklüğü itibariyle özellikle Denizli ‘de çok önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, Özellikle Turizm ile ilgili ve arkeolojik olarak Tavas ‘ta çok önemli yapılar var.Kızılcabölük Mahallesi’ndeki Herakleia Hieron yapısı son derece önemlidir. Tek başına bir antik şehir kadar kıymetli inanılmaz bir abidevi yapıdır. Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Bakanlıktan izin alarak burada kazı ile ilgili bir çalışma yapmak istedi. Bunu tamamlar tamamlamaz hiçbir ödenek sıkıntısı olmadan bu abidevi yapıda bir restorasyon yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu