REKLAMI GEÇ

Tavas’ta “Kadın” konuşuldu

Tavas’ta “Kadın” konuşuldu

Tavas Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından gerçekleştirilen söyleşide kadına şiddete hayır denildi. Etkinlikte kadının önemi ve kadına şiddet tartışıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2015 Pazartesi, 13:09

Tavas Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında söyleşi düzenlendi.

Tavas Ziraat Odası’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, eşi Bedriye Akyol, Tavas Kaymakamı Osman Varol’un eşi Funda Varol, Kadın Meclisi Başkanı Sıdıka Karayürek ve çok sayıda bayan katıldı. Pamukkale Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Asiye Kartal ve öğretim görevlisi Nazan Koştu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte “Kadının Önemi ve Kadına Şiddet” konuları ele alındı.

Etkinlik ve kadına şiddet sorununa ilişkin değerlendirmeler yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Ahlaki ve toplumsal değerlerimize göre kadın başımızın tacıdır, evimizin, işimizin, aşımızın tadıdır, tuzudur. Evimizde, işimizde olsun hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadın baş tacıdır, emanettir ve öyle de kalmalıdır” dedi.

Kadınların karşılaştığı sorunların, tüm toplumun meselesi olduğu ifade eden Başkan Akyol, “Biz üzerimizdeki sorumluluğun idraki içindeyiz. Dünyanın en ekonomik enerjisi tebessüm, kadınlarımızın yüzünden eksilmesin. Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, varlıklarıyla onurlandığımız; huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin mimarları olan tüm kadınlarımız bizler için son derece önemlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu