REKLAMI GEÇ

Dr. Özgür Bolat TED Koleji’nde velilerle buluştu

Dr. Özgür Bolat TED Koleji’nde velilerle buluştu

Dr. Özgür Bolat, TED Denizli Koleji’nde verdiği “Mutlu ve Başarılı Bir İnsan Nasıl Yetiştirilir” konulu seminerde, yetişkinlerin sözlerinin çocukların kimlik oluşumu ve duygusal gelişiminde etkili olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mart 2015 Cumartesi, 12:46

Veli ile işbirliğinin başarıya giden yolda vazgeçilmezlerden olduğu inancıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren TED Denizli Koleji, bu kapsamda Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, TEV Danışmanı ve Hürriyet gazetesi yazarı Dr. Özgür Bolat’ı “Mutlu ve Başarılı Bir İnsan Nasıl Yetiştirilir’ seminerinde velilerle buluşturdu.

Mutlu ve başarılı insan nasıl yetiştirilir sorusundan yola çıkarak bir başarı modeli oluşturan Dr. Özgür Bolat, TED Denizli Koleji kampüsünde gerçekleştirilen interaktif seminerde, veliler ile başarı modelini paylaştı. Aynı zamanda ailelere somut örnekler sununlan seminerde; “başarı, mutluluk getirir mi? Hangi aileler mutlu ve başarılı çocuk yetiştirir? Yeteneğin geliştirilmesi neden genlere bağlı değildir? Yetenek gerçekte nasıl gelişir? Övgü neden zararlıdır? Övmek yerine ne yapılmalıdır? Zeki çocuklar neden öğrenemez? Çocuğa ödül vermek onlara nasıl zarar verir? Rekabet neden motivasyonu düşürür? Ceza neden işe yaramaz? Yerine ne yapılmalıdır? Çocuklarda sorumluluk duygusu nasıl geliştirilir? Neden çocuklar teknolojiye bağımlıdır? Çocuklar teknolojiyi nasıl kullanmalıdır? Ben dili neden zararlıdır? Gerçek sevgi nedir ve çocuklar gerçekten nasıl sevilir?” soruları yanıtlandı.

Seminerinde velilere seslenen Dr. Özgür Bolat “Çocukların kimlik oluşumunu ve duygusal gelişimini yetişkinlerin sözleri çok etkiliyor. Kullandığımız cümlelerle verdiğimiz mesajlara dikkat ederek özgüvenli, becerilerini geliştirmeye önem veren, sorumluluk almayı, zamanı yönetmeyi bilen, ailesine güvenen çocuklar yetiştirmek mümkün. Aileler yargılamak yerine destekleyici olarak; kazanma ve yüksek performanstan ziyade, gelişime ve öğrenmeye odaklanarak, eleştirmektense, geri bildirim vererek sağlıklı, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirebilirler” dedi.

Bir çocuğun başarısının bütünsel yaklaşımdan geçtiğini, bu yaklaşımda okul ve velilerin işbirliği içinde olmasının büyük önem taşıdığını ve bu iletişimin en vazgeçilmez unsur olarak ortaya çıktığını belirten Okul Müdürü Fatih Canpolat da “Buradan yola çıkarak uyguladığımız aile katılım programları çerçevesinde veli bilgilendirme toplantılarının yanısıra veli eğitim seminerleri düzenliyoruz. Amacımız velilerimizin çocukları ve okul ile iletişimini arttırmak, sorularına cevap bulabilecekleri alanında en uzman kişiler ile bir araya getirmek. Bu kapsamda bugün aramızda olan Dr. Özgür Bolat’a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı