REKLAMI GEÇ

Denizlili öğrenci Yunus Tunçbilek’in büyük başarısı

Denizlili öğrenci Yunus Tunçbilek’in büyük başarısı

Yatağan eski Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek’in ağabeyi Ali Tunçbilek’in torunu elde ettiği başarılar ile göz kamaştırıyor. Matematik alanında yaptığı çalışmalar ile dünyanın dikkatini çeken, olimpiyatlarda derece yapan Yunus Tunçbilek, eğitim hayatını ABD’nin en prestijli üniversitelerinden birinde sürdürecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2017 Çarşamba, 12:37

Her yıl binlerce öğrencinin hayalini kurduğu dünyanın en prestijli üniversitelerinin yer aldığı Ivy League’e bu yıl Türk öğrenciler damga vurdu. Türkiye’den 7 öğrenci hem ABD’nin en prestijli okullarına girdi hem de toplamda 1 milyon 400 bin dolar gibi rekor bir burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’nin Ivy League konusunda uzman danışmanlık şirketlerinden Ivy Learning’in destek verdiği 25 öğrencinin tamamı, Amerika’nın ve dünyanın en etkili kişilerini, düşünürlerini, bilim insanlarını ve iş adamlarını yetiştiren dünyaca ünlü üniversitelerinden kabul alarak bir ilke imza attı. 25 öğrenci içerisinden, aralarında Denizlili Yunus Tunçbilet’in de bulunduğu 7 öğrenci 1 milyon 400 bin dolar burs kazanarak büyük ses getirdi.

BAŞARISIYLA GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Denizlili olan ve Yatağan eski Belediye Başkanı Tuncer Tunçbilek’in ağabeyi Ali Tunçbilek’in torunu Yunus Tunçbilek, Yale Üniversitesi’ne kabul edildi. ABD’nin en prestijli eğitim kurumlarından olan Yale Üniversitesi’nde eğitim alacak olan Yunus Tunçbilek, başarı öyküsüyle göz kamaştırıyor.

Eğitimi matematik alanında sürdüren Yunus Tunçbilek, Intel’in düzenlediği dünyanın en prestijli uluslararası matematik ve bilim projeleri yarışmasında finale kaldı. Türkiye genelinde yapılan matematik olimpiyatlarında gümüş ve bronz madalya sahibi olan Tunçbilek, İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden mezun oldu.

Gençlerin Birleşmiş Milletler (BM) delegesi rolünü üstlendiği liseler arasında düzenlenen uluslararası Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MBMBR) konferansında en iyi delege seçilen Tunçbilek’in, matematik alanında yazdığı 5 yazı, ‘College Math Journal’, ‘Math Horizons’ ve ‘American Mathematical Monthly’ gibi saygın dergilerde yayınlandı.

ÇÖZÜLEMEYEN PROBLEMİ ÇÖZDÜ
Yunus Tunçbilek’in en dikkat çeken başarılarından biri de Harvard Üniversitesi’nin yayınladığı ‘Mathemamatical Review’ dergisindeki 2 yıldır çözülemeyen bir soruyu çözmesi oldu. Tunçbilek, bu başarısı ile matematik çevrelerinin dikkatini çekti.

Yorumlar

Fatoş Baykara Atasoy   -  Bağlantı 30 Aralık 2021, 13:55

Babasının oğlu, gurur duydum, kutluyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı