REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş’ten maaş promosyonu protestosu

Eğitim-İş’ten maaş promosyonu protestosu

Eğitim-İş Denizli Şubesi, banka promosyonlarının peşini bırakmıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ile bankalar arasında imzalanan sözleşmeye karşı çıkan sendika üyeleri eylem yaptı. Açıklamanın ardından 2 bin imza Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2019 Çarşamba, 17:40

Öğretmenlerin promosyon isyanı devam ediyor. Eğitim-İş Denizli Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaparak, banka promosyon anlaşmasını protesto etti.

Burada açıklama yapan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il genelinde yaklaşık 10 bin eğitim çalışanını ilgilendiren maaş sözleşmesini yenilediğini belirtti. Daha önce bir çok kez sözleşmeye ilişkin uyarılar yaptıklarını dile getiren Aydoğan, “Gördük ki, Milli Eğitim Müdürlüğü bildiğinden şaşmadı. Yetkili sendika ile işi örüp, bizleri yalnızca izleyici olarak görmeye devam etti” dedi.

Bu görüşmenin ve hazırlık sürecinin bütün sendikaların temsilcileriyle birlikte yapılması gerektiğine dikkat çeken Aydoğan, “Bu durum eğitim çalışanlarımız açısından daha somut kazanımlar oluşturabilirdi. Farklı kaygıların da önüne geçilmiş olurdu. Diğer illerde ve kamu kurumlarında yapılan sözleşmeleri bir kenara koyun, Denizli’de 8-10 kat daha az çalışanı olan ilçelerde bile milli eğitim çalışanları daha yüksek ücret alırken, bizlerin durumu neden yok sayılıyor? Bu nasıl pazarlık, verilen ücreti bankaların keyfine neden bırakıyorsunuz?” dedi.

Açıklamanın ardından eğitim çalışanları yaklaşık 2 bin imzalı dilekçeyi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı