REKLAMI GEÇ

“İyi dersler şoför amca” projesi başladı

“İyi dersler şoför amca” projesi başladı

Hedef kitlesi, taşımalı eğitim sistemindeki servis şoförleri olan “ İyi Dersler Şoför Amca Projesi” hayata geçirildi. Aralarında Denizli’nin de bulunduğu 10 pilot ilde başlayan projede, iletişim çalışmaları ile trafik güvenliği konusundaki farkındalık yaratılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2017 Cuma, 09:41

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı koordinasyonunda, TÜVTÜRK destek verdiği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da paydaş olduğu 10 pilot ilde “İyi Dersler Şoför Amca Projesi”ne start verildi.

Trafik güvenliği konusunda farkındalığın geliştirilmesi, trafik kazalarından doğan can ve mal kayıplarının azaltılmasına yönelik koruyucu önlemler alınması ve trafikte sorumluluk bilincinin artırılması amacıyla projenin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen projenin ilk toplantısına Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, Jandarma Trafik Şube Müdürü J.Yarbay Yüksel Çiçek, 19 ilçe milli eğitim müdürlüğü temsilcileri ve 19 ilçe Jandarma timlerinde görevli rütbeliler katıldı.

“İyi Dersler Şoför Amca Projesi”nin hedef kitlesi, taşımalı eğitim sistemindeki servis şoförleri olduğu belirtildi. Bunun yanında formatörler aracılığı ile ilkokul öğrencilerine eğitimler verilecek, yarışmalar düzenlenecek. Ayrıca okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmaları ile trafik güvenliği konusunda farkındalık geliştirilecek.

Projenin en büyük kazanımlarından birinin de ilgili tüm paydaşları bir araya getirecek olması ve bunun sonucunda da, bu alandaki sorunlar, ihtiyaçlar ve beklentilerin kapsamlı bir şekilde ortaya çıkarılabileceği düşünülmesi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı