REKLAMI GEÇ

Liselerin öğrenci kontenjanları ve kayıt bölgeleri açıklandı

Liselerin öğrenci kontenjanları ve kayıt bölgeleri açıklandı

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, liselerin öğrenci kontenjanları ve kayıt bölgelerini açıkladı. Oğuz, liselere yerleştirmede öğrencilerin, velilerin ikamet adreslerine en yakın okullara yerleştirilmesinin esas alındığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2010 Salı, 17:38

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının 2010-2011 öğretim yılında, e-kayıt sistemi ile yapılacağını söyledi. Oğuz, bu uygulama ile ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi, okul kayıt bölgesinin ve kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları sahiplenmesi, ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmesinin amaçlandığını belirtti. Oğuz, “Bu amaçları gerçekleştirmek üzere, öğrencilerin, velilerin ikamet adreslerine en yakın genel liseler, meslek liseleri, çok programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmesi esas alınmıştır” dedi.

Oğuz, kayıt işlemlerinde öğrenci ve velilerin sıkıntı yaşamaması için aşağıdaki açıklamalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. İşte o bilgiler:
1-Aday kayıtları; Genel ve mesleki lise müdürlüklerince 2-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.
2-Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek liselerine aday kayıt işlemleri meslek liseleri müdürlüklerince yapılacaktır.
3-Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikamet adresleri esas alınacaktır. Genel liseye kayıt olacak adayın ikameti, öğrenci yerleştirme komisyonlarınca belirlenmiş olan okulun bölgesi sınırları içerisinde ise kaydı yapılacaktır.
4-Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapılacaktır.
5-Öğrenciler hem genel liseye, hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır.
6-Aday başvuruları, ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına yönlendirilecektir.
7-Aday kayıtları tamamlandıktan sonra kayıt listeleri komisyonlarca onaylandıktan sonra 3 Eylül 2010 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir.
8-Kesin kayıtlar gerekli evraklarla birlikte 6-17 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.
9-2-27 Ağustos 2010 tarihleri arasında aday kaydı yaptıramayanlar 1-8 Eylül 2010 tarihleri arasında kontenjan açığı olan okullara müracaat edeceklerdir. Kesin kayıt listesi 13 Eylül 2010 tarihinde yayınlanacak 14-17 Eylül tarihleri arasında kesin kayıtları yapılacaktır.
10-Genel liselerin kayıt bölgeleri;
Anafartalar Lisesi: 15 Mayıs, Akhan, Aktepe, Altıntop, Asmalıevler, Atalar, Bağbaşı, Çamlaraltı, Cankurtaran, Cumhuriyet, Değirmenönü, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Eskihisar, Fatih, Fesleğen, Gökpınar, Goncalı, Güzelköy, Hacı Kaplanlar, Hürriyet, İncilipınar, İstiklal, Karakovan, Karakurt, Karşıyaka, Kayıhan, Kervansaray, Korucuk, Kuşpınar, Mehmetçik, Pelitlibağ, Saraylar, Sevindik, Siteler, Sümer, Tekke, Topraklık, Yunusemre, Zeytinköy, Zümrüt ve Zafer Mahalleleri.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi: 1200 Evler, Adalet, Akçeşme, Akkonak, Alpaslan, Bahçelievler, Barbaros, Barutçular, Bereketli, Bozburun, Çakmak, Gerzele, Göveçlik, Gültepe, Gümüşçay, Hacıeyüplü, Hallaçlar, Hisar, İlbade, Kadılar, Kale, Karahasanlı, Karaman, Kayalar, Kımkısık, Mehmek Akif Ersoy, Merkezefendi, Muratdede, Saruhan, Selçukbey, Şemikler, Servergazi, Sırakapılar, Şirinköy, Yenimahalle, Yenişafak, Yenişehir Mahalleleri.

11-Genel ve mesleki liselerin öğrenci kontenjanları;
Anafartalar Lisesi = 700
Mehmet Akif Ersoy Lisesi = 500
Ticaret Meslek Lisesi = 400
Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesi= 500
Kayhan 75.Yıl TML. = 400
Atatürk EML = 600
Şehit Öğrt.Yusuf Batur EML = 700
Denizli İMKB Kız Meslek Lisesi = 700
Servergazi İMKB Kız Mesl.Lis. = 400
İmam Hatip Lisesi = 200
TOPLAM 5100

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı