REKLAMI GEÇ

MEB’de yukarıdan aşağıya tırpanlama tasarısı

MEB’de yukarıdan aşağıya tırpanlama tasarısı

Hükümet-Cemaat kapışmasına neden olan dershanelerle ilgili düzenlemeyi öngören yasa tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarı sadece dershanelerin kapatılmasını değil, aynı zamanda bakanlıkta müsteşar dışındaki yöneticilerin değişmesini, geçici maddeyle de yasa yürürlüğe girdiğinde milli eğitim ve okul müdürlerinin görevlerinin sona ermesini de öngörüyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2014 Cumartesi, 10:33

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, tasarının bu haliyle meclisten geçmesinin eğitim sisteminde bir kaosun çıkacağını, kadrolaşmanın en üst düzeye çıkarılacağını, eğitimi itibarsızlaştırmanın altyapısının oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Şimşek, 4+4+4 ile eğitimde bir kaos yaşanmakta olduğunu, bunu çözmeden yeni bir problem ortaya çıkacağını da ifade ederek, “Rotasyon geçmişte de vardı. 5 bölge sistemi vardı. Puanlar verilirdi. AKParti getirildiği sistemde kadrolaşma amaçlandığı için müdürden müdür yardımcısına, öğretmene kadar indirgemesini uygun bulmuyorum. Bu sistemi bütün öğretmenlere indirilirse bundan bir kaos çıkar. Kaosuyeni yaşadık. 4+4+4+4 de okulların ayrışması ve ilkokulun 4 yıla indirmesiyle kaos giderilemedi. Bu uygulama kaosu daha da artıracaktır” dedi.

“TÜRK EĞİTİM-SEN: EYLEME GİDERİZ”
Türk Eğitim Sendikası Başkanı Turgay Demirtaş ise, getirilmek istenen sisteme karşı olduklarını, KPSS’ye girmiş binlerce öğretmen atama beklerken, mülakatın devreye sokulmasıyla torpil sisteminin işleyeceğini söyledi.

Öğretmenlerin sınav aşamalarından geçerek müdürlüğe hak kazandığını kaydeden Demirtaş, “Muz cumhuriyeti bizden daha iyidir. Bunu çok net söylüyorum. Okul müdürü olan insanlar sınava giriyor sözlü mülakata giriyor. Ona göre müdür oluyor. Bu sistemle kişinin iki dudak arasındaki kelimesine kalmış. Öğretmenler KPSS’yegirerek atanıyorlardı. Şimdi ise bir yıl staj oradaki öğretmenler beğenirse öylelikle öğretmen olabilecekler. Biz bu tasarıya karşıyız”diye konuştu.

Yorumlar

Hasan Vargı   -  Bağlantı 9 Şubat 2014, 13:24

Düzenlemeler artık kabak tadı vermeye başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı