REKLAMI GEÇ

Okul alışverişi telaşı başladı

Okul alışverişi telaşı başladı

Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle hazırlık telaşı başladı. Okul önlükleri, kırtasiye, ayakkabı, çanta gibi ihtiyaçları tamamlamak için mağaza mağaza koşturan veliler, geçen yıla göre yüzde 20 daha fazla harcayacak. Defter, yardımcı kitap, önlük fiyatları, yüzde 20 oranında zamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2016 Cumartesi, 08:30

Denizli’nin tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda bayram hareketliliğinin ardından okul alışverişi hareketliliği başladı. Okul formalarının yalnızca 2 veya üç mağazada satılıyor olması yoğunluğu artırırken, kırtasiye malzemelerinin fiyatı ise velilerin cebini yakıyor.

denizli-okul-alisverisi-telasi-ic-2

FİYATLAR YÜZDE 20 DAHA PAHALI
Yeni öğretim yılında bir öğrencinin, çantasından, ayakkabısına, defterinden, kalemine tüm ihtiyaçları, geçen yıla göre yüzde 20 zamlandı. İlkokula başlayacak olan bir öğrencinin önlüğü için 35 lira ödeyecek olan veli, çanta için 30, eğer biraz kaliteli olsun derse 100 liranın üzerinde harcama yapacak. Ayakkabı fiyatları ise yine 40 lira ile 100 lira arasında değişirken, harcama kalemlerinin en ağırını kırtasiye malzemeleri oluşturuyor.

denizli-okul-alisverisi-telasi-ic

Anaokul öğrencisinin kırtasiye masrafı 150 liradan başlıyor. İlkokul, orta ve lise öğrencilerinin kırtasiye masrafları okullara göre değişse de yardımcı kitaplarla birlikte ortalama 250-300 lira arasında maliyet getiriyor.

denizli-okul-alisverisi-telasi-ic-1

VELİLER İSYANDA
Bu duruma isyan eden veliler, yalnızca bir öğrencinin okul masrafının 500-600 liraya mal olacağını belirterek, “Bu bir öğrenci için. Bir de iki veya 3 öğrencisi olan aileleri düşünün. Ayrıca bu bir başlangıç. Eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra da ihtiyaçlar bitmeyecek, bunun da farkındayız” diyerek sitem ettiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı