REKLAMI GEÇ

ÖSS öncesi psikiyatrik yardımdan kaçmayın

DDH Psikiyatri Uzmanı Hüsnü Menteşoğlu, adayların ÖSS önce yaşadıkları şikayetlerin, psikiyatrik tedavi ile çözümlenebileceğini belirterek, “Aileler ve adaylar, psikiyatrik tedavi ile ilgili ön yargılarını bir kenara bırakıp, sınav öncesi psikiyatrik yardım alarak, sınav sonucunun daha başarılı olmasını sağlayabilirler” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hüsnü Menteşoğlu, yaklaşan ÖSS öncesi adaylara tavsiyelerde bulundu. Menteşeoğlu, sınavda yaşanan stresin tedavi edilebileceğini söyledi. Menteşoğlu, şöyle konuştu: “Sınava hazırlanan bazı adaylarda aşırı stres, heyecan, başarısızlık korkusu, mutsuzluk, kalpte çarpıntı hatta bulantı gibi belirtilerle kendini gösteren bir rahatsızlık tablosu gelişiyor. Sınav yaklaştıkça, bu şikâyetler artıyor. Daha da kötüsü adaylar, deneme sınavlarında yüksek puan almalarına ve konuları çok iyi bilmelerine rağmen asıl sınav sırasında aşırı heyecan, bulantı, baş dönmesi gibi belirtiler baş gösteriyor. Aslında çok başarılı olabilecek adaylar, umulmadık başarısızlıklarla karşılaşabiliyor. Bu durumda olan adayların psikiyatrik tedavi ile başarılı olabilmeleri mümkün. Psikiyatrik ilaç tedavisi ile adayların tamamen rahatlamaları ve bu şikâyetlerinin hiçbirini yaşamamaları mümkündür” diye konuştu.

Sınava hazırlanan adaylar ile aileleri arasında psikiyatrik tedavi ve kullanılan ilaçların zararlı olduğu yönünde söylentilerin olduğunu ifade eden Menteşoğlu, bu önyargıları bir kenara bırakarak psikiyatrik yardım almanın adaylar açısından faydalı olacağını ifade etti. Menteşoğlu, bu konu da Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Poliklinikleri’nde hizmet verildiğini söyledi.

Menteşoğlu, “Psikiyatrik ilaç tedavisi bu konuda kesin çözüm sağlayan, yan etkisi olmayan bir tedavidir. Ayrıca bir başka alternatif de hipnoz ve grup terapisi tedavisidir. Adayların kahve ve neskafe içerek, ilaç alarak, uykusuz kalmaları son derece yanlıştır. Adayların en geç 24:00 ile 01:00 arasında uyumaları, sabahleyin 06:00–06:30 arasında kalmaları en uygundur.

Bazı adaylarında aktarlarda satılan bazı bitki çayları kullandığını görüyoruz. Bu tür çayların ilaç etkisi olmadığı için, bu konuda hiçbir faydası yoktur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı