REKLAMI GEÇ

PAÜ’de ‘Bilim Dünyasına Yolculuk’ başladı

PAÜ’de ‘Bilim Dünyasına Yolculuk’ başladı

“Bilim Dünyasına Yolculuk” projesiyle geleceğin bilim insanları PAÜ’de bilim ve araştırmayla tanışıyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2010 Salı, 17:40

TÜBİTAK ve Pamukkale Üniversitesi işbirliğiyle “Bilim Dünyasına Yolculuk” projesi kapsamında ilk kez Denizli’de, bir Yaz Bilim Kampı düzenleniyor. Denizli’deki ilköğretim okullarından 5. sınıftan mezun olan ve not ortalaması 4.70 üzerinde olan öğrencilerin ücretsiz olarak katıldığı kamp, 10 kız-10 erkek öğrenciden oluşan 20 kişilik gruplar halinde, dört dönem olacak şekilde programlandı.

TÜBİTAK Proje yürütücüsü PAÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Turan Güllaç, bu projeyle her öğrenciye bilimin eğlenceli bir ortamda aktarılmasını amaçladıklarını söyledi. Güllaç, “Bu sayede öğrencilerin bilimsel olgularla ilgili, düzeylerine uygun eğitim ortamlarında merak duyguları, araştırma istekleri ve yaratıcılıklarının geliştirmesine katkı getirilecektir. Alanlarında uzman bilim insanları tarafından bizzat sunulacak eğitimler ile öğrencilerin bilim insanını tanımaları, gözlemlemeleri ve çalışma şartları konusunda da bilgilenmelerine fırsat sağlanacaktır” dedi.

Yaz Bilim Kampı’nın ilk gününde yerleşkeyi gezen öğrenciler, daha sonra Temiz Enerji Evi ve Deprem Araştırma Laboratuvarını ziyaret etti. Enerji ve deprem konularında detaylı bilgi veren akademisyenler, öğrenciler tarafından gelen soruları cevapladı. Yaz Bilim Kampı, 31 Temmuz 2010’da sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı