REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Çetişli kalbine yenik düştü

Prof. Dr. Çetişli kalbine yenik düştü

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Çetişli geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2015 Cumartesi, 14:18

Pamukkale Üniversitesi önemli bilim adamlarından birini kaybetti. Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmail Çetişli geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. Çetişli’i ölüm Cuma akşamı evindeyken yakaladı.

Çetişli için sabah saat 10.00’da görev yapmakta olduğu Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Falkültesi önünde bir tören düzenlendi. PAÜ’lü akademisyenlerin katıldığı törende Prof. Dr. Çetişli’nin yakın mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

Çetişli henüz 60 yaşındaydı.

Aslen Denizli’nin Tavas İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Çetişli, 1976’da Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olmuş, mesleki hayatına Polatlı İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak başlamıştı.

4yıllık öğretmenlik deneyiminin ardından Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde akademik hayata araştırma görevlisi olarak atılan Çetişli, 1989’da doktorasını tamamladı.

1990’da Fen-Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyeliğine getirilen Çetişli, 1993’te Süleyman Demirel Ü. Fen-Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne geçti.

1993-1998 tarihleri arasında bölüm başkanlığı ve 1994-1997 tarihleri arasında da Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Prof. Dr. Çetişli, 1995’te doçentliğe, 2001’de de profesörlüğe yükseldi.

Çetişli, 2001 yılında Pamukkale Ü. Fen-Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne geçti.

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. İsmail Çetişli’nin yayımlanmış on beş kitabı bulunuyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı