REKLAMI GEÇ

Üniversite öğrencilerinden anlamlı proje

Üniversite öğrencilerinden anlamlı proje

Denizli’de üniversite öğrencilerinden oluşan Sivil Yaşam Derneği, bir ilkokulun eksikliklerini giderdi, duvarlarını resimlerle boyadı, kütüphane kazandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2016 Pazartesi, 17:47

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Denizli Yerel Kurulu üyesi üniversite öğrencileri, ‘Şehirden Çıktım Köye’ projesi kapsamında bir araya geldi. Hüseyin Ali Bayram İlkokulu’na çıkarma yaptı.

denizli-universite-ogrencilerinden-ornek-proje-siyamder-1

Üniversite öğrencisi gönüllüler okulu boyadı, küçük öğrenciler için renklendirme yaptı, kütüphanesi olmayan okula kütüphane kazandırdı. Okulda eğitim gören çocuklarla oyunlar oynayan SİYAMDER gönüllüleri, okul idarecileri ve köylülerle de bir süre sohbet etti.

Projede yer alan gönüllüler, merkezden uzak ve hizmet alımında zorlanan köy okullarının onarılarak eksikliklerinin giderilmesini konu alan bir program kapsamında çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Derneğin yerel kurulları tarafından düzenli aralıklarla bu çalışmaların yapıldığını kaydeden SİYAMDER Denizli Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Vardar, “Gençlerin kendi şehirlerindeki köy okullarının eksikliklerini gidererek sosyal sorumluluk bilinci kazanmasını hedefliyoruz. Bugün 39 gönüllü çalışmalarda yer aldı. Sabahın erken saatlerinde bir araya geldik ve gün boyu okulun daha önceden tespit edilen eksiklerini sistemli bir şekilde gidermeye çalıştık. Çocuklarla eğlenceli bir şekilde vakit geçirip, okulun temel ihtiyaçlarını karşıladık. Bugün burada yapılan proje sadece bir sosyal sorumluluk projesi değil geleceğimize yapılan bir yatırımdır. Bu bağlamda çocukların okula olan sevgisini arttırmak ve onlara vizyon katmak için buradayız. Köy okullarında sadece daha kaliteli fiziksel şartlar değil gülen yüzler de bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

denizli-universite-ogrencilerinden-ornek-proje-siyamder-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı