REKLAMI GEÇ

Uyuşturucu ile mücadele ekibi kurulacak

Uyuşturucu ile mücadele ekibi kurulacak

2014-2015 eğitim-öğretim yılı Psikolojik Danışmanlar sene başı toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında yapıldı. Toplantıda Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele Ekibi’nin de aralarında bulunduğu 6 danışmanlık birimi kurulması kararlaştırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Eylül 2014 Salı, 09:54

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta yapılan toplantıya, il geneli Pskilolojik Danışmanlık ve Rehberlikten sorumlu 14 şube müdürü, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde görev yapan 324 rehber öğretmen ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Vural ve Maarif Müfettişi Halil Yücesoy katıldı.

denizli-milli-egitim-rehberlik-toplanti-ic

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz toplantıda yaptığı konuşmada, “Rehber öğretmenlerimiz mesleki yönden çok değerlidir. Okularda yapılan tüm çalışmalarda sizler varsınız.Öğretmen, öğrenci ve velilere her konuda rehberlik yapmaktasınız. Üstlenmiş olduğunuz görevlerin ağırlığını biliyorum ve özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimizdeki aile eğitimleri, madde bağımlığı ile mücadele ve eğitim ortamındaki şiddet, psikolojik danışmanlık ile mesleki rehberlik konularındaki çalışmalarınızı tekrar takdir ediyorum. Biz yokuz bizler varız. Onun için tüm yapacağımız çalışmaları birlikte yapacağız. İlimizde resmi kurumlar arasında personel yönünden en kalabalık kurumuz. Birlikte hareket ederek çocuklarımızın eğitimini sorunsuz bir şekilde Türkiye sıralamasının en üstüne getireceğimiz inanıyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un konuşmasının ardından özel eğitim ve rehberlikten sorumlu Şube Müdürü Mustafa Vural, 2013-2014 öğretim yılının değerlendirilmesi konusunda tüm katılımcıları yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi. 2014-2015 öğretim yılında rehber öğretmenlere yönelik alanlarında çeşitli hizmetiçi eğitim kursları açılması kararlaştırıldı.

UYUŞTURUCU KULLANIMI MÜCADELE EKİBİ KURULACAK
Ayrıca toplantı sonunda yeni eğitim öğretim yılında Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, Şiddetin Azaltılması ve Önlenmesi Ekibi, Mesleki ve Teknik Eğitim Ekibi, Psikososyal Müdahale Ekibi, Aile Danışma Birimi, Okul Rehberlik Servisleri Ziyaret Ekibi, Proje ve Yayın Ekibi, Uyuşturucu Kullanımı ve Bağımlılıkla Mücadele Ekibi kurulması karara bağlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı