REKLAMI GEÇ

Kocasert’ten Bild’e tepki, Bakan Zeybekci’ye destek

Kocasert’ten Bild’e tepki, Bakan Zeybekci’ye destek

Almanya’da yayınlanan Bild Gazetesi’nde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi hedef alan ve hakarete varan ifadelerin kullanıldığı yayınlara tepkiler çığ gibi büyüyor. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin her daim yanında olduklarını açıkladı, Bild’e tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2017 Cuma, 12:16

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, son günlerde Almanya’da yaşanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi hedef alan karalama kampanyasının maksatlı olduğunu söyledi.

Kocesart, “Almanya ve Türkiye sadece ticari bakımdan değil, birçok yönden birbiri ile ilişki içerisinde olan iki ülkedir. Bu iki ülke arasında gerginlik oluşturarak bu bağların zayıflamasını arzu eden odakların amaçlarına ulaşmasına Türkiye müsaade etmeyecektir. Bununla birlikte, demokrasinin en iyi modeli olarak bilinen Avrupa’nın en önde gelen ülkeleri arasındaki Almanya’da yaşanan karalama sürecini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Almanya’da yayınlanan gazetelerden birinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci için kullanılan ifadelerin kabul edilebilir ya da mazur görülebilir olmadığını belirten Kocasert, “Bakanımıza karşı takınılan çirkin tavır elbette ki ülkemize yapılan saldırı anlamına gelmektedir. Sayın Bakanımız, üretimde, ihracatta, ekonomik büyümede sürekli ilerleyen bir Türkiye için var gücüyle çalışıyor. Attığımız her adımda kendisinin nasıl desteğini arkamızda hissediyorsak, bizler de Sayın Bakanımızın her daim yanında olacağız. Hakaretleri, saldırıları ülkemizin tamamına yapılmış olarak görüyoruz ve Almanya’da sergilenmekte olan art niyetli tavırdan en kısa sürede vazgeçilmesini temenni ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı