REKLAMI GEÇ

Bakan Şimşek: Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

Bakan Şimşek: Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarını kontrol edeceklerini ve kesintiye gideceklerini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2024 Cuma, 10:44

Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD’da düzenlenen toplantıya katıldı. Şimşek, “Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek” konulu toplantıda dünya piyasalarına Türkiye’yi anlattı.

Şimşek, fiyat istikrarını sağlamanın ve enflasyonu tek haneye indirmenin en büyük öncelikleri olduğunu söyledi. Diğer bir önemli hedefin mali disiplin olduğunu belirten Şimşek, “dezenflasyon sürecinin kamu maliyesi desteği gerektirdiğini aktardı.

“Kamu harcamalarında verimli alanlar önceliklendirilecek “

Şimşek, cari açığın düştüğünü, bütçe açığının daralacağını ve para politikasının tamamen işlevsel hale geleceğini vurguladı.

Enflasyondaki zorluklara değinen Şimşek, gelişen piyasalarda özellikle de Türkiye’de para politikası aktarım mekanizmasının istenildiği kadar etkili olmadığını düşündüğünü ve bunun güçlendirilmesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Şimşek, selektif kredi sıkılaştırması ile niceliksel sıkılaştırmaya gittiklerine işaret ederek, geleneksel sıkılaştırmanın sınırları olduğunu anlattı.

Maliye tarafında, geçen yıl düzenlemelerin çoğunun vergi artışlarıyla, yani gelir yönüyle ilgili olduğunu anımsatan Şimşek, “Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne ve olası harcama kesintilerinin ne olabileceğine, aynı zamanda harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz.” diye konuştu.

Şimşek, isteğe bağlı olmayan harcamalar söz konusu olduğunda, genellikle gelişmekte olan piyasaların çoğunun bütçelerinde sınırlı yer olduğunu anlattı.

Harcamaların kontrol edilmesine dair bir beklenti olduğunu dile getiren Şimşek, “Biz de bunu gerçekleştireceğiz, harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı