REKLAMI GEÇ

Buldan kumaşı fuarların gözdesi

Buldan’da üretilen ve dünya çapında bir üne sahip olan, kara tezgah ürünü kumaş, sergilendiği Evteks 2007’de de büyük ilgi gördü.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve sektöründe dünyanın en büyük ikinci fuarı olan EVTEKS 2007 İstanbul Ev Tekstili Fuarı beklenenin üstünde ilgi gördü. Dünya çapında bir üne sahip olan ve Buldan’da geleneksel kara tezgâhlarda üretilen kumaşlar EVTEKS Fuarı’nın da gözde ürünleri arasında yer aldı. Masa ve yatak örtüleri, nevresimler ile kırlentlerin de aralarında bulunduğu pek çok işleme ürünün sergilendiği Buldan standları, özellikle bayan ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Buldan’da üretilen kumaşların ilçe ekonomisine katkısı, firma yetkililerin verdiği bilgilere göre yıllık 600 bin dolar düzeyinde.

Yüzde yüz pamuktan dokunan, kara tezgâhlarda vücuda gelen Buldan kumaşları; Romanya, Macaristan, Almanya, İtalya, Avusturya, Fransa, Japonya, Güney Afrika ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.

Dr. Halis Ödel, Buldan el işlemelerinin ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağladığını, Denizli İpek olarak,ilçede 30’u fabrikada olmak üzere 150 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Ödel, ilçedeki tekstil üretiminin köklü bir geleneğin günümüze uzantısı olduğunu, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere kadar uzanan bir geçmişi ilçe tezgâhlarının barındırdığını ifade etti.

İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen EVTEKS 2007, Türkiye’nin konusunda girişimci, rekabetçi, kaliteli üretimini dünya sahnesine çıkaran, sektörün prestijini koruyan bir platform yaratıyor. Bu çerçevede fuar 25 milyar dolarlık uluslararası bir büyüklüğe sahip olan ev tekstili sektöründe, kaliteli Türk markaları olduğunu dünyaya göstermeyi ve bu pazardan Türkiye’nin aldığı payı büyütmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı