REKLAMI GEÇ

Çardak müjdesi

Yatırımcı daire müdürlerinin de katılımı ile yapılan Denizli yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Vali Hasan Canpolat, Çardak Havaalanı Terminal Binası’nın geçici kabulünün önümüzdeki hafta gerçekleştirileceğini, Şubat ayı içerisinde de yolcu kabul işlemlerinin yapılmaya başlanacağını müjdeledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Vali yardımcıları, kaymakamlar ve yatırımcı daire müdürlerinin katıldığı, Denizli yıllık değerlendirme toplantısı, İl Özel İdaresi’nde yapıldı. 2007 yılı projelerindeki gerçekleşmeler ve 2008 yılı yatırım tekliflerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Canpolat, gerçekleşen ve 2008 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi hedeflenen yatırımlarla, istenen hedeflere bir adım daha yaklaşılacağını ve yatırımların Denizli ekonomisine ivme kazandıracağını belirtti. Vali Canpolat, “Ağaçlandırma ve erozyon kontrolü, trafik, kültür ve turizm eylem planlarımız ile halk sağlığının korunması ile ilgili çalışmalarımız tamamlandığında kurumlarımız daha senkronize bir şekilde çalışacak. Bu toplantıda 2008’de neleri hedefliyoruz onu ortaya koyacağız. Hedef ve beklentilerimiz yüksek. İşleri yerinde görmeye başladık ve bunlara devam edeceğiz. Kamu kurumları arasındaki işbirliği birinci derecede önceliğimiz. Birimlerin işleri zamanında ve tam yapması da son derece önemli. Kamu kaynaklarını kullanan kurumlarda takvim de son derece önemli. İşler, belirlenen takvimde bitirilmeli. İdare, önceden çıkacak sorunları öngörebilir olmalıdır. Kurumlarımız içinde bulunduğu yılın haricinde birkaç yıl sonrasını da planlamalı. Vatandaşlara verilen hizmetlerde bu sene daha ciddi iyileşmeler bekliyoruz. Hedefimiz bu” diye konuştu.

2008, yoksullukla mücadele yılı olacak

2008 yılı içerisinde yürütülmekte olan ve hedeflenen projelerde önemli gelişmeler yaşanacağını ve özellikle sosyal hizmetler alanında Denizli’nin bir atılım yaşayacağını belirten Vali Canpolat, Denizli’nin bu konuda Türkiye’de örnek bir il haline geleceğini söyledi.

Yeni terminalde Şubat’ta yolcu kabulüne başlanacak

2008 yılı içerisinde yapılacak olan yatırımları ve projeleri değerlendiren Vali Canpolat, “Çardak Havaalanı Terminal Binası’nın geçici kabulü önümüzdeki hafta yapılacak. Şubat ayı içerisinde yolcu kabul işlemleri bu terminalimizden yapılmaya başlanacak. Demiryolumuzda sürdürülmekte olan revizyon işlemi de bu yıl içerisinde tamamlanacak. Jeotermal, hayvancılık ve deri organize bölgelerimizle ilgili önemli gelişmeler oldu. Denizli Serbest Bölgesi’nin EGS Grubu’na iade işlemi de gerçekleşti. Bundan sonra buranın cazibesinin daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

‘Huzurevi kompleksi bu yıl içinde bitecek’

Huzurevi kompleksinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade eden Vali Canpolat, “Denizli huzurevi konusunda örnek bir il olacak. İlimizde eksikliği hissedilen muhtaçların kalabileceği, mahkemece koruma altına alınan çocukların ve rehabilitasyona ihtiyacı olan insanların kalabileceği birimlere ihtiyaç var. Bununla ilgili çalışma başlatacağız. 2008 yılı sosyal hizmetler ve yoksullukla mücadelede önemli bir yıl olacak. Balık dağıtmaktan ziyade balık tutmayı öğretir hale geleceğiz. Yoksa sosyal yardımlarda dipsiz kuyuya taş atmaya devam eder halde çalışmış oluruz” dedi.

‘Denizli sağlık merkezi haline gelecek’

Vali Canpolat, “Bu yıl Karahayıt’ta fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi projesi hazırlanacak. Denizli’ye bölge hastanesi kazandırma projesi de devam ediyor. Bunlar tamamlandığında Denizli sağlık merkezi haline gelecek. Gençlik spor kompleksleri ile Denizli çevre yolunun bu yıl içerisinde tamamlanmasını sağlayacağız. Ayrıca eğitimin kampus mantığında sürdürülmesi yönündeki çalışmalarımız da devam ediyor. Liselerimizin nitelikli liseler, yani meslek liseleri haline getirilmesi için de çalışmalarımız var” dedi.

‘Kültür envanteri çıkartılacak’

Vali Canpolat, yeni bir Valilik binası, müze ve kütüphane projelerini bu sene içinde başlatacaklarını belirterek “Kültür mirasının korunması için Denizli’nin bütün soyut ve somut eserlerinin envanterini çıkartacağız. Serinhisar’daki Tekel deposunu alarak afet deposu haline getireceğiz. Artık atıl bina diye bir laf duymak istemiyoruz. Devletin atıl binası olmaz. Bu binalardan kullanılamayacak olanlar yıkılacak, tamir edilip kullanılabilecek durumda olanlar restore edilerek kullanıma sunulacak” diye konuştu.

‘CBS ve MOBESE bu sene tamamlanacak’

CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi) ve MOBESE (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) projelerinin bu yıl içinde bitirileceğini ifade eden Canpolat, köylerin de üretken hale getirileceğini söyledi. Canpolat, “Köylerimize bir çeki düzen verilmesini sağlayacağız. Gelişigüzel ev yapılmasının önüne geçeceğiz. Bu konuda kaymakamlarımıza önemli destekler vereceğiz. Kamu araçlarına CPRS sistemleri takarak dijital ortamda takip edilmelerini sağlamak istiyoruz. Sağlık alanında ise Toplum Sağlığı Merkezlerimiz ve Aile Sağlığı Merkezlerimiz aktif halde çalışacak ve buraların eksiklikleri giderilecek” dedi.

Toplantıya katılan kurum müdürleri kurumlarıyla ilgili sunumlarını yaparak 2007 yılı içerisinde hedeflenen projelerdeki gerçekleşmeleri ve 2008 yılı yatırım hedeflerini sundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı