REKLAMI GEÇ

HALKAYA İFLAS MI ETTİ?

HALKAYA İFLAS MI ETTİ?

Belediye Denetimli Özel Halk Otobüsü ile toplu taşımacılık hizmeti veren Halkaya isimli şirketin sahibi Ak Parti İl Yöneticisi Halil Karakaya’nın iflas ettiği iddia ediyor. İddianın orta noktasındaki korkunç senaryo ise; halk otobüslerinin haciz yoluyla bağlanmaya başladığı ve kentin toplu taşımacılığında ciddi bir kriz yaşanacağı!

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Belediyesi’nin 2004’te ihaleyle Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerinin kurduğu şirkete devrettiği toplu taşımacılık hizmeti, krizin eşiğinde mi? Geçtiğimiz yıl işleri yürütemediği nedeniyle Çelikkol’un başkanlığındaki ihaleci firma, toplu taşımacılık hizmetini anlaşmayla Ak Parti İl Yöneticisi Halil Karakaya’ya ait Halkaya şirketine devretti. Geçen bir yıl içinde işten çok büyük derecede zarar ettiği ileri sürülen Halil Karakaya’nın iflas ettiği iddia edildi.

BANKALAR SIRADA DENİLİYOR

Halkaya’nın yanı sıra Çankaya isimli bir şirkete da sahip olan Halil Karakaya’nın bankalara onlarca milyon liralık borcu olduğu iddia ediliyor. TEB, Yapı Kredi, Halk Bankası, Vakıf Bank ve Kuveyt Türk gibi bankaların kredi alacakları nedeniyle peşi sıra Halil Karakaya’nın şirketlerine icra götürdüğü, haczedilenlerin arasında belediye denetimli özel halk otobüslerinin de olduğu ileri sürülüyor.

SENARYO ÜRKÜTÜCÜ

İddiaların tam ortasındaki senaryo ise ürkütücü! Keza senaryoya göre haczedilen otobüsler birer birer anlaşmalı yed-i emin otoparklarına çekilmeye başladı bile. Bu durumda çok yakında vatandaşın ulaşımını sağlayacak otobüs kalmayacağı da senaryonun içinde. İddialara göre 19 otobüs Yenişehir’de bulunan bir anlaşmalı yed-i emin otoparkında, 5’i Denizli Adliyesi’nin otoparkında.

KARAKAYA YALANLADI

İflas ettiği iddia eden Halil Karakaya, iddiaları önemli ölçüde yalanladı. Maddi kriz yaşadığını ancak, sıkıntıların Çankaya isimli şirketinde olduğunu ileri süren Karakaya, söz konusu sıkıntılarla Halkaya şirketinin hiçbir alakasının olmadığını iddia etti. “Şu an Halyakaya’nın hiçbir otobüsünde tek kuruşluk haciz işlemi yok. Bir tek otobüsümüze icra gelmedi. Çıkın sokağa bakın. Hiçbir aksayan hizmetimiz söz konusu yok” diyerek iddiaları yalanlayan Karakaya, ileri sürülenlerin yalandan öteye gitmeyeceğini vurguladı.

ZEYBEKCİ MÜDAHALE ETTİ İDDİASI

Halil Karakaya’nın şirketlerine getirildiği ileri sürülen haciz işlemleri ile ilgili olarak Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin banka müdürlerini arayıp haciz işlemlerini geciktirmeleri ricasında bulunduğu da iddiaların arasında yer alıyor. İddialara göre Başkan Zeybekci, yüklü alacakları bulunan banka müdürlerini arayarak, “Otobüslere haciz işlemi konusunda sağ duyulu davranın. Vatandaş mağdur olmasın” diyerek duruma müdahalede bulundu. Bu nedenle aslında geçtiğimiz ay ortasında yapılması gereken haciz işlemlerinin bir süre ötelendiği söylentilerin arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı