REKLAMI GEÇ

İşsizlikle mücadelede bir adım daha

AB desteğiyle Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın öncülüğünde uygulamaya konulan “İşsizlikle Mücadelede Yerel Yönetimler İle Sosyal Ortaklıklar Kurma Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıların son bölümü Denizli Esnaf Saray’ında yapıldı. İşsizlik sorununu çözmeyi amaçlayan proje kapsamında, Denizli Belediyesi’nin ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar anlatıldı…

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

Sosyal diyalog mekanizmaları üzerinden AB ve Türkiye genelinde kronik bir sorun haline gelen işsizlik problemini çözmek amacıyla yürütülen “İşsizlikle Mücadelede Yerel Yönetimler İle Sosyal Ortaklıklar Kurma Projesi”nin kapanış toplantısı Denizli Esnaf Sarayı’nda düzenlendi. Avrupa Birliği’nin desteğiyle, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Yenileşme ve değişim için Türkiye’de sosyal diyalogu güçlendirme hibe projesi” kapsamında Denizli’de uygulamaya konulan projenin kapanış toplantısına katkılım oldukça yoğun ve üst düzeyde gerçekleşti. Toplantıda,AKP Denizli eski Milletvekili Mehmet Yüksel, Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de hazır bulundu.

“Sosyal Diyalog, Sinerji Yaratıyor”

Yaptığı konuşmada işsizliğin Denizli’nin ve ülkemizin önemli bir sorunu haline geldiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu sorunun işçi örgütleri ve yerel yönetimler arasındaki sosyal diyalogun geliştirilmesiyle aşılacağını söyledi. Denizli’de oluşturulan Sosyal Diyalog Mekanizması’nın büyük bir sinerji yarattığına dikkat çeken Arslan, projenin olumlu getirileri olduğunu da belirtti. Arslan, “Oluşturulacak güçlü sosyal diyaloglar aracılığı ile günümüz ekonomileri ve toplumlarının karşılaştıkları çeşitli zorluklara uygun çözümler üretilebilecektir. Sosyal ortaklar, işveren için gerekli esneklik ile işçinin ihtiyaç duyduğu güvenin birleştiği olumlu değişimin yaratıcısı olabilecek konumdadır. Çünkü sosyal diyalog gönüllüdür, güven ilişkisine dayanır, işbirliği ve uzlaşmaya ulaşmanın temel aracıdır” dedi.

“Birlikte Hareket Etme, Menfaatlerimizi Arttırır”

Başkan Zeybekci de yaptığı konuşmada, işsizliğin çağımızın hastalığı olduğunu ve her insanın ailesi ve kendisi için iş güvencesini sağlamak zorunda olduğunu söyledi. İş güvencesinin gerçekleşmesi için, çalışanlar ve Belediye olarak karşılıklı iki tarafın da menfaatlerinin en üst düzeye çıkarılmasının gerekliliğini düşünen Zeybekci, her iki tarafın birlikte hareket etmediği takdirde diyalogun ve iş huzurunun başlamayacağını da sözlerine ekledi. Sendikaların ve işyerlerinin, iş kalitesinin ve güvencesinin sağlanması için birlikte çalışması gerektiğini ifade eden Zeybekci, Sivil toplum Örgütleri ve kamuoyunun desteği olmadığında belediyelerin seçim kaybedeceğini söyledi. Zeybekci, “Seçimi kaybeden belediye başkanları değil, belediyelerin kendisidir. Biz, ürettiğimiz mal ve hizmetlerle, değişen toplumun beklentilerini karşılamak zorundayız. Aslında halkımız yine bizim hizmetlerimizi kullanacaktır ama bu durum, verilen hizmetlerin kalitesini düşürecek ve bir tekelleşme yaratacaktır” dedi.

“İşsizlikle Mücadele, Sosyal Devletin Görevidir”

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Anayasa’nın gündeminde olan sosyal devlet anlayışının, toplumun sosyal yaşamda ayakta kalması için en önemli konulardan biri olduğunu ifade etti. İşsizlik konusunun, devletin gidermesi gereken büyük bir zayıflık olduğunu belirten Ertekin, Avrupa’da olduğu gibi, Denizli Belediyesi’nin dünyaya açılması konusunda ciddi mesafeler kat ettiğini de sözlerine ekledi.

Protokol konuşmalarının ardından Proje hakkında genel bir bilgi veren Proje Koordinatörü Veysel Kubilay, son yıllarda hızlı bir sanayileşme sürecine giren ve buna bağlı olarak çalışan sayısını arttıran Denizli’nin,bu projeye seçildiğini belirtti.

Sıcak hava yüzünden zor anlar yaşayan katılımcılar, dağıtılan broşürleri yelpaze olarak kullanarak ilginç görüntülere sahne oldular. Konuşmaların ardından verilen kokteyl ile birlikte, kapanış toplantısı da sona ermiş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı