REKLAMI GEÇ

“KOSGEB’in yeni paketleri fırsattır”

“KOSGEB’in yeni paketleri fırsattır”

DTO Başkanı Necdet Özer, KOSGEB tarafından açıklanan destek programlarının, işletmeler açısından fırsat niteliğinde olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2010 Cumartesi, 16:42

KOSGEB’in (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) 6yeni paketinin, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) açısından etkin ve verimliliği arttırmaya dönük uygulamalar olduğuna işaret eden DTO (Denizli Ticaret Odası) Başkanı Necdet Özer, açıklanan paketlerin ekonomiye ciddi katkılar sağlayacağını söyledi. Destek paketlerinin büyümek isteyen KOBİ’lerin önünü açacağını kaydeden Başkan Özer, işletmelerin de kendilerini yeni desteklere göre şekillendirmeleri gerektiğini, bunların fırsat niteliğinde olan paketlerin olduğunu söyledi.

Özer, KOBİ’lerin rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, yeni fikir ve buluşları desteklemek, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması sağlamak, KOBİ işbirliklerinin arttırılmasını sağlamak, KOBİ’lerin uluslararası mevzuat ve önceliklere uyumunu sağlamak ve işletmelerin proje yapabilme kapasitelerini geliştirmek gibi amaçlarla geliştirilen 6 destek paketinin hem işsizliği önlemek hem de üretimin devamlılığını sağlamak açısından çok önemli olduğunu söyledi. Özer, desteklerin 5 bin liradan 150 bin liraya kadar olduğunu, yeniliklere açık işletmelerin bu desteklerden mutlaka yararlanmaları gerektiğini söyledi.

Hazırlanan destek paketleriyle gerek işletmelere; gerekse de en az 5 işletmenin bir araya gelmesiyle oluşacak güç birliklerine desteklerin çok daha fazla olduğunu kaydeden Özer, “Tek işletmeye 150 bin liraya kadar destek verilirken, güç birliklerinde bu miktar 750 bin liraya kadar ulaşabiliyor. Bu miktar, büyümek isteyen KOBİ’lerin güçlerini birleştirmeleri adına da bir fırsattır. Gerek bireysel gerekse de güç birliklerinde verilecek desteklerin, yatırımları ve yenilikleri geliştirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı