REKLAMI GEÇ

KOSOVA’DAN YATIRIM DAVETİ

KOSOVA’DAN YATIRIM DAVETİ

Kosova’nın İpek Şehri’nin Belediye Başkanı Ali Berisha, “Biz Türk yatırımcılarıyla birlikte tekstil, turizm, tarım, sağlık ve inşaat alanlarında çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Yatırımlar, her iki taraf için de kazançlı olacaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2010 Pazartesi, 16:13

Kosova, İpek Şehri heyeti, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Denizli’nin Kale İlçesi ile kardeş şehir olan İpek Şehri’nin Belediye Başkanı Ali Berisha, Ekonomi Profesörü Ali Sülca, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turgut Tok ile İpek Belediyesi’nin İmar, Sağlık ve Kültür Dairesi Müdürleri hazır bulundu.

Sanayi tesisleri, tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulunmak üzere Denizli’ye gelen heyete, ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Başkan Özer, Denizli ekonomisi hakkında bilgiler verdi. Denizli’nin üreten, ürettiğinin birçoğunu da ihraç eden bir yapıda olduğunu söyleyen Başkan Özer, dünyanın en gelişmiş ülkelerine ürün gönderdiklerini ifade etti. Kosova’nın yeniden yapılanma içinde olduğunu bildiklerini de belirten Özer, bir araştırma yaparak Kosova ile karşılıklı çalışma yapılıp yapılamayacağını belirleyebileceklerini söyledi.

İpek Belediye Başkanı Ali Berisha ise kendilerini kabul ettiği için Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’e teşekkür ederek, ülkeleri ve şehirleri hakkında bilgiler aktardı. Kosova’nın yaşanan savaşın ardından yeniden yapılanma içinde olduğu için yatırımcı beklediklerini dile getiren Berisha, “Denizli’nin ekonomik gücünü iyi biliyoruz. Bölgedeki ekonomi ve ticaretin ne düzeyde olduğunu gördük. Maliyetlerimiz çok düşük olmasına rağmen Kosova olarak şu anda hiçbir şey üretemiyoruz. Mesela işçi maliyetimiz 400 TL. Nitelikli elemanlarımız da mevcut. Yatırım yapmak isteyenlere belediye olarak ücretsiz yer tahsis ediyoruz. Biz Türk yatırımcılarıyla birlikte tekstil, turizm, tarım, sağlık ve inşaat alanlarında çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim amacımız insanlarımızın çalışması ve ülkemizin kalkınmasıdır. Yatırımlar, her iki taraf için de kazançlı olacaktır” dedi.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ali Berisha, Başkan Özer’e Kosova ve İpek şehirlerini tanıtan broşürler hediye etti. Özer de, Belediye Başkanı Ali Berisha’ya Denizli’yi tanıtan kitapların yanı sıra Denizli horozu plaketi takdim etti.

DSO, Kosova’ya gidecek
Heyet, Denizli Sanayi Odası’nı da ziyaret etti. DSO Başkanı Keçeci ziyarette, en kısa zamanda Sanayi Odası’ndan bir heyet ile Kosova ve Makedonya’yı ziyaret etmemeyi düşündüklerini açıkladı. Ortak işbirliği ve yatırımların zaman alacağını değinen Keçeci, hükümetlerin ortak projeleri ile işbirliklerinin hızlandırabileceğini belirtti. Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ali Berisha, Başkan Müjdat Keçeci’ye Kosova’yı ve İpek şehrini simgeleyen çeşitli hediyeler verirken, Başkan Keçici’de, Belediye Başkanı Berisha’ya ziyaretin anısına Denizli’yi simgeleyen çeşitli hediyeler verdi. Vali Yavuz Erkmen’i de ziyaret eden heyet, yarın Denizli’den ayrılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı