REKLAMI GEÇ

Liberyalılar Denizli’ye bayıldı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen “Türkiye Afrika Dış Ticaret Köprüsü” programı kapsamında yurdumuza gelen Afrika’lı işadamlarından, GETİAD’ın davetlisi olarak ilimize gelen Liberyalı yedi kişilik işadamı heyeti, Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat’ı makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

İstanbul’da düzenlenen toplantıya Türkiye’den 1500, Afrika ülkelerinden 850 işadamı katıldı. Yaklaşık iki milyar dolarlık iş bağlantısının yapıldığı toplantıya Denizli’den de 30 işadamının katıldığı öğrenildi.

GETİAD önderliğinde ilimize gelen Liberyalı işadamları heyeti ilimizde bir dizi incelemelerde bulunarak iş bağlantıları kurdu. Ticaret yapmak istedikleri işyerlerini gezen ve yerinde inceleyen işadamları, inşaat, tekstil, elektronik,hediyelik eşya ve orman ürünleri alanında faaliyet gösterdiklerini belirtti.

GETİAD Başkanı Necdet Özer, ziyarette yaptığı konuşmada TUSKON ve dolayısıyla GETİAD’ın Afrika ülkeleriyle ticaret yapabilmek için hem Afrika ülkelerine geziler düzenlediğini, hem de Afrikalı işadamlarını ülkemize davet ettiklerini belirterek “Türkiye genelinden 2 bin 350 işadamı bu toplantıda 30 bin iş görüşmesi yaptı. Bizler de Denizlili işadamları olarak burada iş görüşmelerinde bulunduk ve iş görüşmesi yaptığımız bu heyeti Denizli’deki üretim yerlerimizi görmek ve ilimizi tanımak davet ettik. GETİAD hem yerel hem de ulusal bazda ihracatı arttırmak için bu tür çalışmalarına devam edecek. Toplantılarımızın amacı ülkeler arasında doğrudan ticareti geliştirmek” dedi.

Denizli’yi çok beğendiler

Liberyalı işadamları heyeti başkanı bayan Mawatta Toure, Denizli ekonomisinin umduklarından daha iyi bir durumda olduğunu dile getirerek, “ Görüşme yaptığımız işadamlarının tesislerini yerinde görerek ticari anlaşmalara vardık. Denizli ekonomisinin yanında Denizli insanının konukseverliği ve ilgileri bizleri çok memnun etti. Ticari bağlantı kurmak için geldiğimiz bu şehirde Türk insanının konukseverliğini de yerinde görmüş olduk. Buradaki çalışmalarımız bizim için oldukça verimli geçti” dedi.

Vali Canpolat’tan

GETİAD’a teşekkür

Vali Canpolat, Türkiye olarak Afrika ülkeleri ile olan bağlantılarımıza geç başladığımızı belirterek, “TUSKON ve GETİAD’ın yaptığı çalışmalar sayesinde yurt dışına olan ihracatımız artmıştır. İhracatımızın artması ve Afrika ülkeleri ile de ticaret hacmimizi arttırmamız önemli bir gelişme. Bu artış trendini aynı hızla sürdürmemiz ve Afrika ülkeleri ile olan ticaret hacmimizi daha da arttırmamız, hem Türkiye hem de o ülkeler açısından oldukça önemli. GETİAD’ın yaptığı çalışmalar hem ülke ekonomisine hem de Denizli ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. İlimizin ekonomisinin gelişmesine yaptığınız katkıdan dolayı sizleri kutluyorum. Ziyaretçilerimize de ziyaretlerinden ve kurdukları ticari bağlantılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı