REKLAMI GEÇ

Munich Fabric Start’a Bez Tekstil damgası

Munich Fabric Start’a Bez Tekstil damgası

Denizli’nin köklü ve başarılı firmalarından Bez Tekstil, Avrupa’nın prestijli tekstil fuarlarından biri olan Munich Fabric Start’a yeni kreasyonu ile damga vurdu. Fuarda 2018/2019 Sonbahar-Kış kreasyonunu tanıtan Bez Tekstil, uluslararası tedarikçilerden yoğun ilgi gördü. Bez Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kelleci Cengiz, Munich Fabric Start sonrası yeni yatırım kararları aldıklarını belirterek, 2018 yılının Denizli Tekstil Sektörü’ne olumlu yansıyacağını öngördüklerini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2017 Pazartesi, 09:35

Uluslararası ilk tekstil fuarı olan Munich Fabric Start, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının katılımıyla 5-7 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açtı. Haute couture kumaş ve aksesuar markalarının yer aldığı fuarda 2018/2019 Sonbahar-Kış kreasyonunu tanıtan Bez Tekstil yoğun ilgi gördü. 20 binden fazla ziyaretçinin katıldığı fuar sonrası yatırım artırımı kararı alan Bez Tekstil, Denizli Tekstil Sektörü’nün 2017 yılında yakaladığı ihracat artışı başarısını 2018 yılında da sürdüreceğini öngördüklerini belirtti.

AVRUPA’NIN TÜRK TEKSTİLİNE GÜVENİ TAM
Munic Fabric Start Fuarı hakkında değerlendirmede bulunan Bez Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kelleci Cengiz, Denizli tekstil sektörü için önemli fuarlarından biri olan Munic Fabric Start’ta bu yıl çok ilgi gördüklerini söyledi.

Cengiz, “37 ülkeden 1000’den fazla uluslararası moda markaları ve tasarımcılarının katıldığı fuarda Bez Tekstil’in 2018/2019 Sonbahar-Kış kreasyonu tanıtımını gerçekleştirdik. Güçlü portföyümüze yeni pazarlar ve alıcıların ekledik. Fuar bize, Denizli Tekstil Sektörü’nün kalitesinin ayrıcalığını ve Avrupa’nın Türk Tekstili’ne olan güveninin tam olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

ALMANYA KRİZİ TÜRK TEKSTİL SEKTÖRÜ’NÜ ETKİLEMEDİ
Almanya seçimleri öncesinde Türkiye ile Almanya arasında gelişen diplomatik ve siyasal gerilimin Türk Tekstil Sektörü’nün ticaretine yansımadığını belirten Güliz Kelleci Cengiz, “Fuara katılmadan önce, Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimlerin Munic Fabric Start’a nasıl yansıyacağını açıkçası merak ediyorduk. Ancak yaşanan gerilim Avrupalı dostlarımızla olan ticaretimize yansımadı, aksine geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla yeni siparişle Türkiye’ye döndük” diye konuştu.

GÜLİZ KELLECİ CENGİZ: “2018 YILI YATIRIMLARIMIZI YENİDEN ARTIRDIK”
Munich Fabric Start Fuarı sonrasında gelen yoğun siparişler nedeniyle, hızlı bir şekilde tezgah parkur sayılarını artırdıklarını anlatan Cengiz, 2018 yılı yatırım planlarını yeniden revize ettiklerini belirtti.

Ekim ayının, Denizli Tekstil Sektörü açısından oldukça hareketli geçeceğinin altını çizen Güliz Kelleci Cengiz, “Bez Tekstil olarak, 2018 yılı yatırımlarımızda yeniden artırıma gittik. Yeni üretim ve istihdam yatırımlarımızla ülke ve Denizli ekonomisine katkıda bulunmaya hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı