REKLAMI GEÇ

YILIN İŞ VERENİ VE YILIN İŞÇİSİ ÖDÜLLERİ ER-BAKIR’IN

YILIN İŞ VERENİ VE YILIN İŞÇİSİ ÖDÜLLERİ ER-BAKIR’IN

Kentin en büyük kuruluşlarının başında gelen Er-Bakır farklı ödüller kazanmaya devam ediyor. Erbakır son olarak yılın işvereni ve yılın işçisi ödüllerini alarak Denizli’ni gururu olmaya devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 7 Eylül 2010 Salı, 17:21

1996 yılından bu yana yönetim Sistemleri çalışmaları yapan ve bunun sonucunda da şu anda ISO 9001: 2003, OHSAS 18001, TS 16949 ve ISO 14001 yönetim sistem belgelerine sahip olan Erbakır A.Ş. ödüle doymuyor. DSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Er-Bakır Yönetim Kurulu Görevli Üyesi Müjdat Keçeci, Genel merkezi Ankara’da bulunan ve bir kamu kurumu olan Milli Prodüktivite Merkezinden (MPM) geçtiğimiz aylarda yılın iş adamı ödülünü kazanmıştı. 2000 yılından bu yana yaptığı toplam kalite çalışmaları sonucunda 2005 yılında KALDER İzmir şubesinin verdiği “Ege Bölgesi Kalite Büyük Ödülü” nü kazanan, 2007 yılında ABD firması olan Hewitt-ide Türkiye temsilciliği tarafından yapılan ve 10 binden fazla çalışanın katıldığı araştırma ile de “en iyi 5. işyeri” seçilen Er-Bakır’ ın ayrıca İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl yapılan araştırması sonucu “üretimden satışlar” kategorisinde 2009 yılında Türkiye 38. ve yine aynı kategoride de Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından da Ege bölge 7. si olarak açıklandığı biliniyor. Er-Bakır bundan önce elde ettiği ve yukarıda belirtilen başarılı sonuçların yanı sıra Haziran ayında yine Milli Prodüktivite Merkezi tarafından ilimizde yapılan Verimliliği Arttırma Araştırma Projesi kapsamında “öneri sistemi çalışmaları” konusunda iki ödül daha kazanmıştı. Yılın İşçisi Ödülü’nü de kazanan Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri AŞ’de 20 yıldan bu yana çalışmakta olan ve şu andaki görevi Sürekli Döküm Vardiya Amiri olan Sn. Recep Uz ödülü kazanan isim oldu.

Erbakır AŞ’den yapılan açıklamaya göre Recep Uz’un başarısından memnuniyet duyduğu belirtilerek “Verimliliği arttırmak amacıyla Recep Uz tarafından verilen bir öneri olan “sıcak tutma fırını çıkış ağzı boru malzemesinin değiştirilmesi” konusunda ekip çalışması yapılmış ve yıllık ortalama 142 bin US dolar tasarruf edilmesi sağlanmıştır… bu miktar makinenin çalıştığı her yıl devamlı olarak tasarruf edilecek ve Er-Bakır yanında ülke ekonomisi de kazanmaya devam edecektir. Yine bu kapsamda yapılan ayrı bir değerlendirme ile de Er-Bakır ‘Yılın İşvereni Ödülü’ bölümünde de ödül kazanmıştır. Er-Bakır bu ödülü, verimliliğin ve çalışan motivasyonunun gelişmesini sağlayan, firmanın kurumsallaşmasına destek veren “öneri değerlendirme sistemini” kurmak, uygulamak ve sürekli geliştirmeyi sağladığı için elde etmiştir. Modern işletmelerde çalışanların yönetime katılmaları ve işi en iyi yapan bilir felsefesinin uygulanmasının en önemli faktörü olan Öneri Sistemi Er-Bakır tarafından 1 Kasım 2010 tarihinden bu yana uygulanmakta ve her yıl önerilerden gelen iyileştirme konuları tespit edilmektedir. Tespit edilen bu konular çoğunlukla mavi yakalı olan çalışanların oluşturduğu ekipler tarafından incelenmekte, çözüme ulaştırılmakta ve uygulaması yapılmaktadır..Bu ekipler daha sonra hem şirket içinde hem de şirket dışında çeşitli toplantılarda üzerinde çalıştıkları iyileştirme konularını paylaşmakta ve bilginin çoğalmasını sağlayarak her yerde verimlilik arttırmasına katkı sağlamaktadır” ifadelerine yer verildi

Yorumlar

ahmet   -  Bağlantı 7 Ekim 2013, 15:47

dalga mı geçiyorsunuz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı