REKLAMI GEÇ

7 yıl beklediler, fiyatları duyunca şok oldular

7 yıl beklediler, fiyatları duyunca şok oldular

Sanayicinin sabırsızlıkla beklediği Kaklık Lojistik Merkezi tamamlandı. Ancak, demiryolu ile taşımacılığın karayolundan daha pahalıya mal olması şok etkisi yarattı. Karayolu ile yükün tonunu 16 dolara taşıyan sanayici, demiryolunu tercih ederse 18-20 dolar ödemek zorunda kalacak. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Fiyat 10 dolara düşmeli” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2014 Çarşamba, 15:25

Denizli Sanayi Odası, Kaklık Belediye Başkanlığı, Denizli Madenci ve Mermerciler Derneği’nin talebi üzerine 2007 yılında yapımına başlanan Kaklık Lojistik Merkezi, nihayet tamamlandı. 2 etap halinde gerçekleştirilen ve 12 milyon TL’ye mal olan Kaklık Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesi, sanayiciyi sevindirmedi.

“ TAŞIMA YAPILAMIYOR”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Kaklık Lojistik Merkezi inşaatı bitti ancak demiryolu bağlantıları henüz tamamlanmadı. Taşıma yapılamıyor. Örneğin hala Çardak Havaalanı ile Kaklık Lojistik Merkezi’ne demiryolu bağlantısı yok. Kaklık Lojistik Merkezi tam anlamıyla faaliyete geçmiş değil” dedi.

KARAYOLUNDAN DAHA PAHALI!
Kaklık Lojistik Merkezi’nden demiryolu ile İzmir Alsancak veya Aliağa Limanlarına daha ucuza taşıyacaklarının hayalini kuran sanayici hüsrana uğradı. Demiryolu taşıma maliyetinin karayolundan daha yüksek olmasını eleştiren Keçeci, “Karayolu ile bir ton yükü 16 dolara taşıyoruz. Aynı yükün demiryolu ile 18-20 dolara taşınması sanayicinin işine gelmez. Biz, Lojistik Merkezi’nin tam olarak faaliyete geçmesini ve taşıma işlemlerinin başlamasını bekliyoruz. Dana sonra Demiryolları ile oturup konuşacağız. Bu fiyatlar en az 10 dolara düşürülmeli” diye konuştu.

SANAYİCİ İÇİN 1 DOLAR ÇOK ÖNEMLİ
Sanayicinin 1 dolara ihale kaybettiğini veya ihale kazandığını dile getiren Keçeci şunları söyledi: “Sanayici için 1 dolar bile çok önemlidir. Nakliye maliyetlerin 1 dolar düşürülmesi Denizli sanayicisini uçurur, ihracat patlar. Demiryolları ile bunlar konuşulacak.”

Yorumlar

kemal   -  Bağlantı 29 Mayıs 2014, 11:38

yerli sanayicinin(anadolu kaplanlarının)işi zor,şayet yabancı yatırımcıların böyle bir talebi olsaydı çoktan hallolmuştu,kaldıki yabacı yatırımcı fabrika açmaz buralarda yabancı 1 koyup 10 kazanacagı yerlere sıcak para koyar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı