REKLAMI GEÇ

O sarayın enerjisi Akgün’den sorulacak

O sarayın enerjisi Akgün’den sorulacak

Denizli’nin son yıllardaki parlayan sektörlerinden biri olan enerji sektöründe, yerel aktörler uluslararası çalışmaların altına imza atıyor. Denizlili Akgün Elektrik&Mühendislik, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in yeni sarayının enerji kontrolünü sağlayan otomasyon sistemini yapıyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2013 Salı, 10:39

Denizli enerji sektöründe ulusal ve uluslararası aktörleriyle dikkat çekiyor. Son yılların parlayan sektöründe birçok Denizlili aktör var.

Sektörün önemli tedarikçilerinden biri olan Akgün Elektrik&Mühendislik, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Bakü’de yapılan yeni sarayında enerji panolarını yapıyor. Şirket sarayın tüm elektrik ve elektronik sistemlerinin otomasyonunun sağlandığı enerji kontrolü sisteminin ihalesini kazandı. Çalışmalara kısa süre önce başlayan Akgün, işi 1 aya kadar bitirecek.

Akgün Elektrik&Mühendislik’in Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki işinin teknik tanımı, tip testli form 3b 2*2000kVA ana dağıtım, kompanzasyon, PLC üzerinden transferler ve enerji izleme otomasyonu olarak adlandırılıyor.

İnşaatı bile yoğun bir güvenlik önlemiyle korunan Aliyev’in yeni sarayı da hizmete girdiğinde olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunacak. Sarayın güvenliğinde enerji sistemleri de önemli rol oynuyor. Bu nedenle inşaatın farklı bölümlerinde çalışan firmalar ve personelleri de yoğun bir güvenlik taramasından geçiyor.

Akgün Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgün, Denizli olarak enerji sektöründe önemli başarıların altına imza atmanın gurur verici olduğunu söyledi. Hem ulusal hem de uluslar arası pazarlarda iş kovaladıklarının altını çizen Akgün, “Azerbaycan cumhurbaşkanlığı Sarayı da bunlardan biri. Biz Denizlili girişimciler olarak, bence dünyanın farklı alanlarında önemli çalışmaların altına imza atabilecek düzeyde ve yeterlilikteyiz. Bu saray, bizim için iyi bir referans olacaktır” diye düşünüyorum dedi.

1983’ten bu yana hizmet veren Akgün Elektrik&Mühendislik 30 yılı aşan iş yaşamında hastane, otel, iş merkezi, AVM, fabrika uygulamalarında üçyüz’e yakın projeye imza attı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Taksim The Marmara Oteli, İzmir Aliağa’daki Demir Çelik Fabrikası, İtalyan devlerinden Ferrero’nın Manisa’daki yatırımının enerji sistem, pano ve otomasyonları gibi birçok ulusal projede de görev aldı.

400 KW’LIK GÜNEŞ SANTRALİ KURUYOR.
Akgün Elektrik & Mühendislik güneşten elektrik üretimi konusunda da faaliyet göstermeye başladı. Firma, yasal süreçler, finansman ve yatırım maliyetlerinin iyileşmesiyle önü açılan Güneş Enerjisi yatırımlarında da Denizli’nin önde gelen sanayicilerine proje danışmanlığı yapıyor.

Kendisi için de bir proje geliştiren Akgün bu konuda yakın zamanda bir yatırım patlaması yaşanacağını fakat yatırımcıların projelerinde nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Güneş Enerjisi yatırımlarında elektrik bilgisi ve tecrübesinin çok önemli olduğunu belirten Akgün, bu konuda işin uzmanlarıyla yol almanın çok önemli olduğunu söyledi. Akgün, Acıpayam Yasssıhöyük’de 400 kw’lık yatırıma yazın başlayacakları bilgisini de verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı