REKLAMI GEÇ

Denizlili işadamı Gürcistan’dan çıkamıyor

Denizlili işadamı Gürcistan’dan çıkamıyor

Gürcistan’da valizinden çıkan “Apranax” isimli ilaç nedeniyle gözaltına alınan Denizlili işadamı Mehmet Sağlam, Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan “Denizlili İşadamı Mehmet Sağlam artık serbest” açıklamasına rağmen Türkiye’ye dönemiyor. Sağlam, Gürcü makamlarının pasaportunu vermediğini ve ülkeden ayrılma yasağını henüz kaldırmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 18:08

Sağlam Tur’un sahibi Mehmet Sağlam, Gürcistan’da düzenlenen Turizm Fuarı’na katılmak üzere 30 Nisan’da Sarp Sınır Kapısı’nda giriş yapmış, valizindeki ağrı kesici “Apranax” isimli ilaç nedeniyle asistanı Tenzile Akyar ile birlikte gözaltına alınarak, pasaportuna el konulmuştu.

“DENİZLİLİ İŞ ADAMI MEHMET SAĞLAM SERBEST” AÇIKLAMASI
Sağlam, bir haftadır “Türkiye’ye dönebilirsin” izninin verilmesini beklerken, Denizlili işadamıyla ilgili Ekonomi Bakanlığı Basın Müşavirliği’nden “serbest bırakıldı” açıklaması geldi. Açıklamada, “Sağlamtur Seyahat Şirketi sahibi Mehmet Sağlam, 30 Nisan’da Batum’a giderek turizm fuarına katıldı. Bu sırada havaalanında çantasına bakılan işadamının yanında bazı ağrı kesiciler bulundu. Bunun üzerine polis tarafından gözetim altına alınan Sağlam, Türkiye’den yardım istedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Gürcistan Başbakanı nezdindeki girişimleri sonucu işadamı Mehmet Sağlam bu akşam serbest bırakıldı” denildi.

SAĞLAM: GÜRCİSTAN’DAN ÇIKAMIYORUM
Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan bu açıklamanın ardından, Batum’da bulunan Mehmet Sağlam’a telefonla ulaştık. Sağlam, “Gürcistan’dan çıkabilmek için ulaşabildiğim tüm yetkililerden yardım istedim. Dün Ankara’dan aradılar. Arayan görevli, Başbakanlık’dan olduğunu ve bugün öğleye kadar serbest bırakılacağımı söyledi. Ancak bir gelişme olmadı. Gürcü makamları, pasaportumu vermiyor. Şu anda Batum’daki Türkiye Konsolosluğu önündeyim” dedi.

“Nerede kalıyorsunuz?” sorusuna Sağlam, “Türkiye Konsolosluğu bize yardımcı oldu. Bir otele yerleştirdiler, orada kalıyoruz” yanıtını verdi.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 6 Mayıs 2015, 20:06

Türkiye’nin dış politikadaki ve uluslararası ilişkilerdeki durumunu en net biçimde açıklayan olay.Alın size yeni Türkiye,alın size komşularla sıfır sorun…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı