REKLAMI GEÇ

Nejat Yavaşoğulları, mimarlar ile buluştu

Nejat Yavaşoğulları, mimarlar ile buluştu

Bulutsuzluk Özlemi Grubu’nun kurucusu ve solisti Nejat Yavaşoğulları, söyleşi ve konser için Denizli’ye geldi. Ancak, Ünlü sanatçının söyleşi konusu müziğin dışında gerçekleşti. Yüksek mimar olan Yavaşoğulları, meslektaşları ile mimarlık üzerine söyleşti.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 10:25

Aynı zamanda yüksek mimar ve restoratör olan Bulutsuzluk Özlemi solisti ünlü sanatçı Nejat Yavaşoğulları, mimar ve mühendislerle buluştu. Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye mimarlar yoğun ilgi gösterdi.

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont, Nejat Yavaşoğulları’nı aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Nejat Bey, sanatçı olmasının yanı sıra bizim meslektaşımız. Katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Yavaşoğulları mimarlık hakkında düşüncelerini aktararak, mimarın zevk ve estetik sahibi olması gerektiğini dile getirdi.

Yavaşoğulları, “Sanatı bilmelisin. Bir mimar okulda gördüğü teknik eğitimin yanı sıra kendini de başka yönlerden geliştirmeli. Empresyonizm, ekspresyonizm, kübizm dendiği zaman bunların resimdeki karşılığının, heykeldeki karşılığının ne olduğunu bilmeli. Mimar gotik nedir bilmezse, barok nedir bilmezse, internetten üç-beş satır bir şey öğrenip ruhunu kavrayamamışsa, o modern bina yaparken ben şüphelenirim ondan” diye konuştu.

Mimarlar ile uzun süre sohbet eden Bulutsuzluk Özlemi solisti ünlü sanatçı Nejat Yavaşoğulları, akşam da düzenlenen konsere katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı