REKLAMI GEÇ

Potansiyelimizi kullanamadık

Potansiyelimizi kullanamadık

Denizli ekonomisinin ihracata dayalı olduğunu söyleyen Özer, “Veriler her ne kadar memnuniyet verici olsa da tablo potansiyelimizden çok uzak” tespitini yaptı.

/ DENİZLİHABER / 25 Aralık 2013 Çarşamba, 15:06

DENİZLİHABER
Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Platformu’nun dönem sözcülüğünü yapan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer kentin ekonomisini değerlendirdi. Ticaret Odası’ndaki toplantıda 2013 yılını değerlendiren ve yeni yıldan beklentileri masaya yatıran Özer’in sunumunda en dikkat çekici unsur kentin potansiyelini kullanamadığı tespiti oldu.

Denizli ekonomisinin ihracata dayalı olduğunun altını çizen Özer, ihracatta Türkiye ortalamasının üstüne çıktıklarını hatırlattı, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2012’DEN DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERDİK
Denizli ekonomisine ilişkin değerlendirmesinde geçen yıla göre kent ekonomisinin daha iyi olduğunu hatırlatan platform sözcüsü Özer TİM verilere atıfta bulunarak; “Yılın ilk onbir ayındaki ihracat verilerimiz geçen yılın aynı dönemine orana yüzde 11 artış gösterdi. Bu oran Türkiye ihracaat ortalamasının da üzerinde” dedi. Denizli’den gerçekleşen ihracatın 2,5 milyar dolar hacmine ulaştığının da altını çizen Özer, “Hazır giyimde yüzde 38, elektrik ve elektronikte yüzde 13demir dışı metallerde de yüzde 13’lük ihracat artışı yaşadık. Bu Denizli ihracaatının sektörel yaygınlığının artmasında önemli bir veridir” dedi.

YATIRIMLAR BEKLİYORUZ
2013 yılında Denizli’de gerçekleşen yatırımların beklentilerin altında kaldığına da işaret eden Özer, “Yatırım teşvikleri tutarında yüzde 77’lik artış yaşanmış olmasına rağmen madencilik sektöründeki teşviklerde geriye doğru gidiş var. Dengeler iyi gözetilmeli. Tarım sektöründeki teşvik gerilemesi de kayde değer oranlarda” diye konuştu.

POTANSİYELİMİZ HAREKETLENECEK
Denizli’nin potansiyelini tam olarak kullanamamasından da şikayet eden Özer, yeni yılda kentin potansiyelini yeni yatırımlarla birlikte hareketlendireceğini savundu. Kriz koşullarının ortadan kalması ile yeni yılda yatırımlarda da ihracaatta yakalanan hedefin bulunabileceğini söyleyen Platform Sözcüsü Özer; “Ümit ediyorum ki Denizli bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam eder” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı