REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci, İSO 500’deki firma sayısının yıllardır değişmediğini söyledi

DSO Başkanı Keçeci, İSO 500’deki firma sayısının yıllardır değişmediğini söyledi

Türkiye’nin en büyük 500 firması listesinde Denizli 12 firmasıyla yer alıyor. 3 yıldır sıralaması hiç değişmeyen Denizli, 12’de çakılı kaldı. Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Bir firma listeye giremedi, bir firmamız girdi, yine 12’de kaldık. Çünkü Denizli’ye yeni yatırım yapılmıyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 17:27

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen 500 Büyük Firma Anketi’nin 2016 yılı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı, Denizli’den 12 firma listede kendine yer buldu. Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, son yıllarda Denizli’ye yeni yatırım yapılmadığı için listede 12 firmayla kendine yer bulduğunu söyledi.

Denizli adına listede dikkat çeken konu ise, hemen hemen tüm illerde son üç yılda listeye giren firma sayısında azalma ya da artış olurken, Denizli 2014 yılından bu yana listede 12 firmayla kendine yer buluyor.

DENİZLİ ÇİMENTO YERİNE ZORLU DOĞLA ELEKTRİK LİSTEDE
İlk 500 özel şirkette Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin başında bulunuyor. Er-Bakır’ı 47. sırada Abalıoğlu Yem ile 176. sırada yer alan Kocaer Haddecilik izliyor. Bu yıl Denizli listesinde Denizli Çimento yer almadı, ancak Denizli listesine bu yıl dahil olan Zorlu Doğal Elektrik’in 394. sıradan listeye girmesi ile Denizli İSO 500’deki firma sayısını koruyarak 12 firma ile listede kendisine yer buldu. Listede yer alan Denizli firmalarından 6’sı geçen seneye göre üst sıralara çıkarken, 1 firmanın listeden çıktığı ve 1 yeni firmanın dahil olduğu görülüyor.

12’DE ÇAKILI KALMAMIZIN NEDENİNİ AÇIKLADI
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, listede son üç yılda olduğu gibi Denizli’nin listede 12 firmayla yer almasının istikrar gibi görünse de, uzun yıllardır Denizli’ye yatırım yapılmadığı gerçeğinin de ortaya koyduğunu söyledi. Keçeci, “Geçen seneye göre Gaziantep firma sayısını yükseltirken, Denizli ve Kayseri yerinde saydı. Konya ve Manisa İSO 500’deki temsilcilerini azalttı. Denizli olarak kaç yıldır hemen hemen aynı firma sayısıyla listede yer alıyoruz. Önümüzdeki yıllarda İSO 500’deki firma sayımızı arttırmayı ümit ediyoruz. Ancak her zaman söylediğim gibi, Denizli’ye yeni yatırım gelmedikçe bu tablonun değişeceğini düşünmüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı