REKLAMI GEÇ

Ekim alanı 15 yılda yüzde 60 arttı

Ekim alanı 15 yılda yüzde 60 arttı

Acıpayam’da düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli’de yem bitkisi ekim alanının son 15 yılda yüzde 60 arttığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2015 Cuma, 11:24

Acıpayam Kumavşarı Mahallesi’nde düzenlenen Tarla Günü’ne, Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Batı Akdeniz Araştırma Enstitü Yayım Koordinatörü Ertuğrul Taştekin ve proje sorumlusu Mehmet Pamukçu, Acıpayam İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Mahalle Muhtarları, Daire ve Kurum amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Tarla Günü açılış töreninde konuşan Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan, “Göreve yeni başladığım Acıpayam’da bugünlerde böylesi güzel bir organizasyonlarda karşılaştığımdan dolayı mutluluğumu ifade ediyorum. Memleketimizde bu güzel örneklerin teşvik edilerek diğer uygulayıcılara da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu ise, “Dünyada artan gıda fiyatları ile birlikte artan maliyetler bizi değişik çalışmalara yönlendiriyor. Bunlardan en önemlisi de kaliteli kaba yem üretmek. 2000 yılından bu yana yem bitkileri desteklemeleri hızla devam ediyor. Denizli’de desteklemelerin sonucu olarak yem bitkisi ekim alanları yüzde 60 seviyesinin üzerinde bir artış göstermekte. Bakanlığımızın desteği ve sizlerin gayreti ile Ülkemizi, Denizli’mizi ve Acıpayam’ımızı daha ileri noktaya taşımak, hepimizin gayreti bu yönde” diye konuştu.

acıpayam-tarla-gunu-ic
Mısır –Soya Karşımı yem bitkisinin silaj olarak değerlendirilmesiyle ilgili hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Batı Akdeniz Araştırma Enstitü Yayım Koordinatörü Ertuğrul Taştekin,” Proje ile hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yayla kesimlerine yönelik geliştirilen Mısır-Soya karışımı yem bitkisinin silaj olarak değerlendirilmesi hedeflenmiştir. Bunda amaçlanan en büyük faktörün silajdaki kalite ve protein oranının artırılması” dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Pamukçu, çiftçilere demonstrasyon ekim ve yetiştirme teknikleri konusunda bilgi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı