REKLAMI GEÇ

CHP’li Karaca 1143 oyla vekilliği kaçırdı

CHP’li Karaca 1143 oyla vekilliği kaçırdı

Denizli’de bıçak sırtında giden 7. vekil yarışını yurt dışı oyların ilavesi ile AK Parti kazandı. Denizli’deki sandıklardan çıkan sonuçlar milletvekili dağılımını 3-3-1 olarak belirlerken, tabloyu yurt dışından gelen oylar değiştirdi. CHP, yurt dışı oyların dağılımı ile 3. vekili kaybetti, AK Parti 1.143 oyla Cahit Özkan’ı Ankara’ya gönderdi. CHP’li Gülizar Biçer Karaca ise küçük bir oy farkı ile 5 ay süren milletvekili serüvenine nokta koymak zorunda kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2015 Pazartesi, 00:26

1 Kasım seçimleri Denizli’de AK Parti ve CHP arasında kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Bu mücadele, birinci parti olmak için değil, 7. milletvekilini kimin kazanacağı sorusunun cevabını bulmak içindi. Sandıklar açılmaya başladığında AK Parti oylarının CHP’ye oranla yüksek çıkması, ortaya 4-2-1 tablosunu çıkardı. Zaman ilerledikçe CHP’nin oyları artmaya başladı, ancak AK Parti’yi yetişecek seviyede değildi. Uzun süre AK Parti CHP’ye 60 bin dolayında oy farkı attı.

Açılan sandık sayısının yüzde 90’ın üzerine çıkması, AK Parti ile CHP arasında 7. vekil yarışını da beraberinde getirdi. Haber ajanslarının verileri bir Cahit Özkan’ı milletvekili yaptı, bir Gülizar Biçer Karaca’nın görevine devam edeceğini ortaya koydu.

Denizli’de sandıklardan çıkan seçim sonuçları CHP’li Gülizar Biçer Karaca’yı milletvekili yapsa da, yurt dışında kullanılan oyların dağılımı tabloyu tamamen değiştirdi. AK Parti’nin Denizli’de CHP’ye yaklaşık 70 bin oy farkı atması, yurt dışı oylarının dağılımında da aslan payını almasını sağladı. Bu da AK Parti’yi CHP’nin daha da önüne geçirdi. CHP, 1.143 oyla 3. vekili kaçırdı, Gülizar Biçer Karaca’nın milletvekilliği görevi de 5 ay sürmüş oldu. AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde kaybettiği 4. vekilliği de geri almış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı