REKLAMI GEÇ

Siyasiler halkı rahatsız etmeyecek

Siyasiler halkı rahatsız etmeyecek

AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları anlaştı. Vatandaşların sürekli rahatsız olduğu parti araçlarından yükselen müzik ve sesli tanıtımlar ile ilgili bir araya gelen başkanlar protokol imzaladı, gürültüsüz bir seçim vaadinde bulundu. Yalnızca genel başkan ziyaretleri öncesi protokol kapsamı dışında tutuldu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 13:24

AK Parti, CHP, MHP İl Başkanları Türkiye’ye örnek olacak önemli bir karara imza attı. Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelen Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, 1 Kasım Genel seçimleri öncesi yapılacak ve yapılmayacakların yer aldığı bir protokole imza attı.

denizli-akp-chp-mhp-1-kasim-öncesi-protokol-ic

PROTOKOL İLE NE KARARI ALINDI?
1 Kasım’da yapılacak olan genel seçim öncesi uygulanacak konularla ilgili protokol imzalayan il başkanları, genel seçim sürecinde şehir merkezi ve tüm ilçelerde araçlar ile herhangi bir sesli tanıtım, müzikli yayın ve reklam kampanyası yapılmaması kararını aldı.

Genel başkan ziyaretleri ve mahalle mitingleri ise kapsam dışında tutuldu. Genel başkan ziyaretlerinden iki gün, mahalle mitinglerinden de bir gün önce sesli ve müzikli tanıtım yapılabilecek.

Ayrıca seçim sürecinde şehir merkezi ve tüm ilçelerde seçim kanununda belirtilen seçim yasaklarına ve seçim kanununun bütününe uyulacağı ve Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurulu kararlarına riayet edileceği de eklendi. Seçim sürecinde şehir merkezi ve tüm ilçelerde araç konvoyu yapılmaması kararı da benimsendi.

“7 HAZİRAN’DA YAŞADIĞIMIZ SIKINTILARI YAŞAMAYALIM”
7 Haziran seçimi öncesi sıkıntı yaşan 3 parti olarak böyle bir karar aldıklarını belirten CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bu kararı sıkıntı yaşadıktan sonra bir araya gelerek aldık. Bu seçimde 7 Haziran’da yaşanan sıkıntılar yaşanmaması için bir aradayız. Aldığımız bu karar tüm Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz. Bu seçimin birlik ve beraberlik içerisinde bitirmek istiyoruz. Sonucu ne olursa olsun, Türkiye için hayırlısı olmasını diliyorum. Ayrıca bu protokole uymayan grubumuz olursa, uyararak yine bu kararın arkasında olacağız” dedi.

BİZDE SÖZ SENETTİR
Bu protokolün arkasında olacaklarını belirten AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ise, “7 Haziran seçimlerinde yaşanan sorunların tekrarlanmaması için bir araya geldik ve birbirimize söz verdik. Bizde söz senettir” diye konuştu.
Alınan karar ile birlik ve beraberliğin gösterildiğini ifade eden MHP İl başkanı Yasin Öztürk de bu durumun yalnızca 1 Kasım seçimlerine özel olmadığını, her zaman ve her platformda bir araya gelebileceklerini söyledi.

BAŞKANLAR PROTOKOLÜ İMZALADI
Konuşmaların ardından 3 partinin Denizli İl Başkanları, Denizlililere gürültüsüz bir seçim vadeden protokole imza attı. Başkanlar, toplantıdan birlikte çıktı ve Delikliçınar Meydanı’ndaki Denizli Horozu heykeli önünde dostluk pozu verdi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı