REKLAMI GEÇ

220 çocuk hayata gol atacak

220 çocuk hayata gol atacak

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, çok sayıda ünlünün katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün “Hayata Pas Ver” Projesi kapsamında, maddi durumu iyi olmayan 220 çocuk hayata gol atmaya hazırlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2013 Salı, 11:54

Denizli Emniyet Müdürlüğü, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının sportif aktivitelerle serbest zamanlarını daha verimli kullanmalarını sağlamak, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla “Hayata Pas Ver” projesini hayata geçirdi. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı, projenin mimarı olan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, eski futbolcular Rüştü Rençber, Rıdvan Dilmen, Hakan Ünsal, Okan Buruk ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Oktay Kaynarca yaptı. Tören arasında sanatçılar Ezgi ile Adnan mini konser verdi. “Durma artık bir pas ver hayata” şarkısı büyük alkış aldı.
220 ÇOCUK HAYATA GOL ATACAK
Denizli’de ailelerinin maddi durumu yetersiz olması nedeniyle sosyal aktivitelere daha az katılım gösteren dar gelirli ailelerin 10-15 yaş grubundan 220 çocuk tespit edildi. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün, “Hayata Pas Ver Projesi kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ile bu çocuklardan 20 ayrı takım oluşturuldu. Kentteki işadamlarının da oluşturulan takımlara gönüllü olarak başkanlık yaptığı projede, her bir takım oluşturulan teknik heyetlerle antrenmanlara başladı.

GAFFAR OKKAN’I UNUTMADI
Törende konuşan Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Diyarbakır’da yıllarca PKK ve Hizbullah terörüne karşı verdiği mücadelenin yanı sıra sokak çocukları, yaşlılara karşı yaptığı çalışmalarla da adını duyuran 2001 yılında suikasta kurban giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı kendisine örnek aldığını söyledi. Bulut, çocukların fiziksel hareketten uzaklaşmalarının, sosyalleşmelerini ve okuldaki başarılarını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, bunun önüne geçebilmek için “Hayata Pas Ver” sosyal sorumluluk projesini hazırladıklarını açıkladı. Bulut, “Çocukların hayata daha sağlam tutunabilmesine imkan vermek. Devlet olarak onların her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek” olarak özetledi. “Hayata Pas Ver” Projesi’nin harika çocukları bizden aldığı pasla gol atacaklar” diyen Bulut, “Böylesine önemli bir projede bizi destekleyenlere teşekkür ederken, mesleki olarak yetişmemde büyük emeği olan rahmetli Ali Gaffar Okkan’ı rahmetle anıyorum. Başbakanım, hiç merak etmeyin, 2023 vizyonu için bu çocukları sırtımızda taşımaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI”
Projenin 22 Nisan’da yapılacak turnuva finaliyle tamamlanacağını vurgulayan Bulut, “Bu çocuklar artık hayatları boyunca verdiğimiz pasla devamlı gol atacak. Kimse merak etmesin, bu pas gol olur. Biz buna ve onlara inanıyoruz. O yüzden bu proje, onların okul hayatları boyunca, üniversite hayatları boyunca her zaman takip edeceğimiz, ellerinden tutacağımız ve hiç unutamayacakları, güzel hatıralarla hayatın her noktasında bunu hatırlayacakları güzel bir başlangıç oldu” diye konuştu. Bulut, konuşması esnasında gözyaşlarına zor hakim oldu.

“BU IŞIK TÜRKİYE’YE ULAŞACAK”
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise törende yaptığı konuşmada, çağdaş devlette güvenliğin devletin tek başına mücadele edeceği iş olmadığını ifade etti. Demir, “Güvenlik dendiğinde suçluyu yakalamanın yeterli olduğunu düşünüyoruz. Önemli olan suç işlenmeden bu tür çalışmalarla önlem almak. Bu proje için emeği geçenleri kutluyorum. Denizli’den yanan bu ışık Türkiye’nin her tarafına ulaşacak” diye konuştu.
22 NİSAN’DA SONA ERECEK
Konuşmaların ardından Dostluk ve Kardeşler Ligi’nin fikstür çekilişi yapıldı. 20 takım 4 grupta mücadele edecek, grup şampiyonları arasında play-off sistemi ile yapılacak maçların ardından şampiyon takım belirlenecek. Proje 22 Nisan’da düzenlenecek olan turnuva finali ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı