REKLAMI GEÇ

İşletmelere ceza yağdı

İşletmelere ceza yağdı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetim ekipleri gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinde denetim yaptı. Denizli’de 146 işletmeye 717 bin 129 TL para cezası verilirken, 8 işletme faaliyetten men edildi. 4 işletme ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2012 Cuma, 15:36

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına verilen yetkiler çerçevesinde her türlü gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinde Gıda ve Tarımcılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrolörlerince denetim yapıldı.

Müdürlük 2012 Eylül ayı itibariyle başlattığı denetimlerde 857 gıda üretim yerinde bin 181 adet denetim ile 5 bin 891 satış ve toplu tüketim yerlerinde denetim yaptı. 5 bin 19 denetim gerçekleştirilirken, denetimler sırasında bin 86 adet numune alındı. Gıda mevzuatına uygun faaliyet göstermeyen 146 işletme için 717 bin 129 TL idari para cezası uygulayan müdürlük ekipleri, 4 işletme hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunurken, 8 işletme faaliyetten men edildi.
 
Yapılan denetimler sırasında mevzuata uygun olmadığı tespit edilen işyerleri ve ürünler hakkında yasal işlem uygulanırken son tüketim tarihi geçen, 7 bin 297 kg. muhtelif gıda maddesi gıda kontrolörlerinin gözetimi altında imha edildi.

Yorumlar

önder varol   -  Bağlantı 13 Ekim 2012, 02:01

su firmalarını bakanlık tek tek açıkladı. denetim tamam da isimleri açıklansın ne yediğimizi bilelim mahsuru yoka !

mustafa   -  Bağlantı 12 Ekim 2012, 19:45

neden bu yapılan denetımlerden sonra kımler hangı fırmalar hıle yapmış bızlerı kandırmış fırma adı isimleri nıye açıklanmıyor 4 işletme suç duyurusu 8 işletmemen kım bunlar kım ?? nıye açıklanmıyor . bu işletmeler hıle hurda yapmaya çekınmıyorlarda isimleri fırma adları nıye saklanıyor . açıklayın hıç bışey gızlı kalmasın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı