REKLAMI GEÇ

4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başlıyor

4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi başlıyor

Dünyanın birçok ülkesinden heykel sanatçılarının buluştuğu 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, bu yıl Kömürcüoğlu Mermer ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 26 Mayıs’ta başlayacak kolonide sanatçılar 1 ay boyunca çalışmalar yapacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2014 Perşembe, 13:50

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kömürcüoğlu Mermer A.Ş. tarafından bu yıl ortaklaşa düzenlenecek olan Kömürcüoğlu 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi, dünyanın çeşitli ülkelerinden heykel sanatçılarını buluşturacak. 26 Mayıs-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik, Kömürcüoğlu Mermer’de Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Nihat Kömürcüoğlu tarafından düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Ulluslararası Taş Heykel Kolonisine katılım için 37 ülkeden 133 sanatçı 195 proje ile müracaat etti. Başvuru yapan 133 sanatçı arasından 10 asil, 3 yedek olmak üzere 13 sanatçı belirlendi. Koloniye Türkiye’den Ali Dirier, Evrik Kılıç, Tülay Çakmak, İtalya’dan Pasquale Martini, Adriano Ciarla, Gürcistan’dan İrodiGvelesiani, Ukrayna’dan Vlamir Protas, YursMysko ve Japonya’dan Mitsunori Koike, Takao Suzuki, 1 ay boyunca çalışma yapacak.

Kömürcüoğlu Mermer’in sahibi Nihat Kömürcüoğlu, ilk koloni etkinliğinde sanatçıların serbest çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu yıl figüratif eserler yapılacağını söyledi. 4. Uluslararası Taş Heykel Kolonisi’nin hedefleri olduğunu belirten Kömürcüoğlu, “Güzel sanatlar alanında eğitim alan öğrencilerin, heykel yapma sürecini izleyebilecekleri bir ortam oluşturmak, heykel sanatına ilgilerini arttırmak istiyoruz. Koloni boyunca düzenlenecek söyleşiler ile halkın, güzel sanatlar lisesi ve üniversite öğrencilerinin, sanatçılarla bir arada olduğu bir ortam oluşturmak istiyoruz. Biz Denizli halkına heykel sanatını sevdirmek ve zenginleştirmek istiyoruz” dedi.

Denizli’nin antik kentleriyle turizm kenti olduğunu söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ozman Zolan da, düzenlenen etkinliğin de kentin bu kimliği ile örtüştüğünü ifade etti. Zolan, “Bu etkinliğimizle Denizli heykel sanatı hakkında daha çok bilgi sahibi olacak. Koloni etkinliklerinde yapılan heykelleri zaman içinde oluşturacağımız bir müzede sergilemeyi düşünüyoruz. Ayrıca burada yapılan heykelleri Denizli’nin farklı bölgelerinde sergileyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Bilir Kişi   -  Bağlantı 23 Mayıs 2014, 16:19

Bugüne kadar yapılan heykeller nerede çok merak ediyorum.
Keşke açık alanlarda devamlı şekilde sergilenseydi.

Cihan   -  Bağlantı 22 Mayıs 2014, 18:55

Denizli’nin farklı bölgelerinde sergilemekle kalınmamamlı, devamlı görünecek şekilde Denizli heykellerle donatılmalı diye düşünüyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı