REKLAMI GEÇ

Kentsel dönüşüm acil yapılmalı

Kentsel dönüşüm acil yapılmalı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün, kentsel dönüşümünün acil yapılması gerektiğini savundu. Ün, “Gerekirse bir mahalle tamamen ortadan kaldırılmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2012 Pazar, 12:00

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün, şehir dönüşümünün bir an önce yapılması gerektiğini belirterek, “Gerekirse bir mahalle tamamen ortadan kaldırılmalı, dere yataklarının önü açılmalı, tarımda olduğu gibi toplulaştırma yapılarak şehirler yenilenmelidir” dedi.

YENİ İMAR PLANI YAPILMALI
Yrd. Doç. Dr. Ün, Türkiye’de depreme dayanıksız bina stoğunun bir an önce ortadan kaldırılması için şehir dönüşüm projelerinin başlaması gerektiğini söyledi. Hayri Ün, “Yeniden bir imar planı yapılarak yeşil alanlar, otoparklar, parklar için yerler belirlenmelidir. Bunun finansmanı için az katlı binalara birkaç kat daha çıkması imkanı verilerek müteahhitler devreye sokulabilir. Böylece hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm yapılabilir” diye konuştu.

PROBLEM GECEKONDULAR
Türkiye’de problemin kanunlar ve yönetmelikler olmadığını öne süren Ün, “Problemimiz gecekondulardır. Ülkemizde 12 katlı gecekondular var. Hiçbir mühendislik hizmeti görmemiş binalar var. Bilgi düzeyimiz Japonya’dan geri değil, ahlak sorunumuz var. Binaları yapan kimselere ahlak verilmediği için öğretim üyesinden öğrencisine, müteahhidinden çalışana ve denetleyen belediyeye kadar herkesin sorumluluğu var” dedi.

GEREĞİNİ YAPMAZSAK TV KARŞISINDA İZLERİZ
İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, “Ya binaları yıkıp yenisini yapacağız ya da 1 milyon kişi için mezar hazırlayacağız.” sözüne de atıfta bulunan Yrd. Doç. Dr. Ün, “Biz mühendisliğin gereklerini yapmazsak televizyonun karşısına akşam geçeriz, ‘Japonya’da sekiz büyüklüğünde deprem olmuş, bir tek bina bile yıkılmamış, bir kişinin burnu bile kanamamış.’ demeye devam ederiz. Herkes işini doğru yaparsa hiçbir sıkıntı yapamayız. Kötü alışkanlıklarımıza devam etmemeliyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı