REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…

17 Aralık 2014 Çarşamba

denizli-gecmis-zaman-olur-ki-nostalji-fotograflar-anilar-cengiz-akhisar-h

Bu haftaki fotoğrafla geçmişe yolculukta emekliliğin tadını çıkaran dostları, aramızdan ayrılanları bir kez daha anma fırsatı buluyoruz.

ic-4

DİZ ÇÖKTÜRDÜLER
“Kadının fendi erkeği yendi”, kadınların kurnazlığını anlatan en güzel deyimlerdendir. Tıpkı bu fotoğraf karesinde olduğu gibi… Kadın, eşine doğrudan “önümde diz çöker misin” dese, bunu yaptırması imkansız gibi bir şeydir. Ama “Fotoğraf çekiliyoruz, beyler önde diz çöker misiniz?” denildiğinde, bu karedeki durumun ortaya çıkması hiç de zor olmuyor. Nasıl ama…

ic-3

EKSİLENLER VAR
Bu masadakiler gazeteci dostlarımız ve eşleri. Bayanlar (soldan sağa) Gülseren Özbal, Bahriye Tartılacı, Ayşe Akhisar, Ayşe Tortamış. Gazeteciler de (soldan sağa) Erol Özbal, Kemal Tartılacı, İsmail Hakkı Ekmekçioğlu veTevfik Tortamış. Bu fotoğraf karesini sizlerle payaşırken, aramızdan ayrılan Kemal Tartılacı, İsmail Hakkı Ekmekçioğlu ve Ayşe Tortamış’a bir kez daha rahmetle anıyoruz.

ic-5

HALAY VAKTİ
Röntgen Mütehassısı Dr. Nazım Tuğrul ve Mimar Aydoğan Kan, bir davette eğleniyorlar. Hatta döktürüyorlar bile diyebiliriz. Bu fotoğraf, bir dönem Denizli Belediye Meclis Üyeliği de yapan Tuğrul ve Kan’ın, farklı siyasi partilerde olsalar da dostluklarının bundan etkilenmediğinin bir göstergesi.

ic-2

FAİK MÜFTÜLER’İN SÜNNETİ…
Denizli eski Milletvekili merhum Haluk Müftüler, sağ tarafında kızı Filiz, sol tarafında eşi Asuman Hanım. Sünnet sonrası bu pozu veren de oğlu Faik. Şimdilerde kağıt ticareti yapan Faik Müftüler, 28 yıl öncesinin bu fotoğrafına bakınca ne der acaba?

ic-1

ESNAF SİTESİ’NİN TEMELİ ATILIYOR
Denizli’de yapılaşmanın yavaş yavaş kent merkezi dışına doğru kaydığı yıllar. Yeşilköy yakınlarındaki Esnaf Sitesi de bu alamda ilk’ler arasında yer alır. Sitenin temeli atılıyor ve ilk harcı dönemin Denizli Belediye Başkanı Ziya Tıkıroğlu, temele ilk harcı koyuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı